Teknoloji En Çok Kullanılan Android Sürümü Hangisi?

En Çok Kullanılan Android Sürümü Hangisi?

06.04.2016 - 14:11 | Son Güncellenme:

Google’ın mobil işletim sistemi Android, kendi ekosistemi içinde dünyanın en çok kullanılan platformu. Güncelleme sorunları ile uğraşan üreticiler Android 6.0 Marshmallow sürümüne geçmeye çalışırken Android kullanım oranları açıklandı!

En Çok Kullanılan Android Sürümü Hangisi

Akıllı telefonlarda 3 farklı işletim sistemi kullanıyoruz. Android, iOS ve Windows Phone. Samsung‘un geliştirdiği Tizen gibi işletim sistemleri olsa da henüz etkin bir şekilde kullanılır değil. Dünya üzerinde 1 milyar 250 milyon kişiye ulaşmayı başaran Android ekosisteminin başarısı gözardı edilemez.

Haberin Devamı
Android 6.0 Marshmallow %100 Büyüdü!

Android ekosisteminde bulunan cihazların hangi Android sürümünü kullandıkları ise pek değişen bir liste değil ama Android’in en son sürümü Android 6.0 Marshmallow geçtiğimiz döneme göre tam %100 artışla %4,6'ya yükseldi.

Lolipop kullanıcıları ise %35.8 ile pekte azımsanmayacak bir orana sahipler. KitKat kullanım oranı ise bizi hala şaşırtan bir başka etken. Buna en büyük sebebin de Android işletim sistemine sahip tabletler olduğunu düşünüyoruz. Zira bu rakam neredeyse hiçbir çeyrekte değişmiyor.

Android 6.0 Güncellemesi Alabilecek miyim?

Güncelleme noktasında Android kullanıcılarının mazlumu oynamasına alıştık ama geçtiğimiz yıl Eylül ayında tanıtılan Android 6.0 Marshmallow‘un halen %4,6‘larda kullanılabilmesinin sebebini de üreticilerin üstlenmesi gerekiyor. Android 6.0 ile hizmete sunulan “Uyaralanabilir Hafıza” ise birçok Android kullanıcısı için hayalin ötesine geçemiyor; Lolipop kullanan bazı cihazlar ile Kitkat kullanan tüm cihazların güncelleme alma gibi bir ihtimalleri bulunmuyor.

Haberin Devamı

Google‘ın yöneticilerine akıl verecek değiliz ama yeni nesil Android güncellemelerinin üreticiler ile geliştirilmesi gerektiği ortadaki en büyük gerçek…

Nexus Cihazları Güncellendi