Teknoloji Facebook’a Büyük Transfer!

Facebook’a Büyük Transfer!

14.04.2016 - 16:14 | Son Güncellenme:

Facebook Bina 8 (Building 8) isimli teknoloji geliştirme laboratuvarına yıldız bir isim transfer etti.

Facebook’a Büyük Transfer

Bina 8 gibi gizemli bir isme sahip olan Facebook‘un yeni teknoloji geliştirme laboratuvarı bünyesine kattığı son isimle hakkında oldukça konuşturacak. Regina Dugan teknolojik gelişimleri yakından takip edenlerin aşina olduğu bir isim. İlk olarak kariyerine Amerikan Savunma Bakanlığına bağlı DARPA‘da askeri teknoloji geliştirme görevi ile başlamış. Daha sonra Google’a geçerek İleri Teknoloji ve Proje (ATAP) grubuna dahil olmuş. ATAP bünyesindeyken bir çok kaliteli projenin hayata geçmesinde söz sahibi olmuş. Modüler akıllı telefonlar ve Tango projesi de bu geliştirilen projelerin içinde yer almakta. Bu teknolojiler henüz günlük hayatta kullanıma geçmese de ilerleyen yıllarda başka teknolojilerin geliştirilmesine kuşkusuz ön ayak olacaklar.

Haberin Devamı

Kendisinin Bina 8 kadrosuna dahil olması oldukça ses getirmiş olacak ki, Facebook’un yeni laboratuvarı hakkında tekrar teoriler üretilmeye başlandı. Sanal gerçeklik yönünde ileri teknolojilerin üretileceği en çok konuşulanlar arasında. Şimdilik araştırmaların içeriği hakkında bilgi olmasa da Regina Dugan gibi konusunda son derece deneyimli ve yetenekli bir kişinin dahil olması çalışmaları oldukça ileriye taşıyacak nitelikte.

Regina Dugan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Facebook bünyesinde yapılabilecek bir çok iş olduğu ve görevlerinin ilgi uyandıracağı ifade ediliyor. Ayrıca Mark Zuckerberg daha işin başında olduklarını ve kadrolarına daha yüzlerce kişi katacaklarını açıkladı. Görünüşe göre önümüzdeki yıllarda bu çalışmaların meyvelerini görmeye başlayacağız.

Facebook Diğer Video Uygulamalarına Ne Yapacak?