TeknolojiFacebook Diğer Video Uygulamalarına Ne Yapacak?

Facebook Diğer Video Uygulamalarına Ne Yapacak?

14.04.2016 - 16:12 | Son Güncellenme:

Facebook geleceğin mobil kaynaklar ile oluşturulmuş videolu içerikte olduğunu öngörüyor. Tüm adımlarını da bu şekilde atıyor.

Facebook Diğer Video Uygulamalarına Ne Yapacak

Bu yüzden içeriklerin daha kolay bulunabilir olması için videoda sizi ve arkadaşlarınızı otomatik olarak etiketleme yeniliğini getirmesi çok büyük bir sürpriz sayılmaz. Facebook’un makine öğrenimi yöneticisi Joaquin Quinonero Candelae sosyal medya platformunun San Francisco’da düzenlediği F8 geliştirici konferansında bu özelliğin detaylarını anlattı.

Haberin Devamı

Candelae algoritmaların yakında çekimde kimlerin olduğunu anlayacağını ve çekimdeki kişileri düzgün bir şekilde etiketleyecek. Böylece o an Facebook’ta sonsuza kadar indekslenmiş olacak. Bu da kullanıcılara zamanda geriye gitmeye ve herhangi bir videonun herhangi bir anında arkadaşlarının yüzünün bulunduğu video karesini görüntüleyebilmelerini sağlayacak. Bununla beraber kullanıcı kendisinin de başka birinin videosunda ne zaman görüntüye geldiğini bulabilecek. Bu yeni özellik Facebook’un fotoğrafları tanıyan güçlü yapay zekası DeepFace’in kullandığı tekniklerin benzerini kullanacak.

Şirketin buradaki asıl amacı hem video yüklemeyi hem de video izlemeyi yumuşak bir geçişle tamamen yeni bir hale getirmek. Sosyal medya devi geçen yıldan beri canlı yayın konusunda çok agresif davranıyor. Bunda canlı yayın uygulamaları olan Periscope ve Meerkat’ın yanı sıra mesajlaşma uygulaması olan Snapchat’in de çok büyük etkisi var. Facebook dünyada herhangi birinin 360 derecelik kamera ekipmanları, canlı yayın ekipmanları hatta dronelar ile video çekip platformuna eklemesini istiyor ve bunu videoların içeriklerini anlayarak bir adım ileriye taşımayı hedefliyor.

FB İçin Profil Videosu Çekebilen Uygulamalar