Teknoloji Facebook Haber Akışı ikiye bölünüyor

Facebook Haber Akışı ikiye bölünüyor

26.10.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

Facebook, kullanıcı alışkanlıklarını kökünden değiştirecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Facebook 'haber akışı’nı ikiye bölecek yeni özelliğini 6 ülkede test ediyor.

Facebook Haber Akışı ikiye bölünüyor

Facebook, kullanıcıların görüntülediği içerik akışlarını ikiye ayıracağı yeni özelliğini 6 ülkede test etmeye başladı. Yeni özellik ile kullanıcıların görüntülediği içerik akışları arkadaş listelerinde olan kişilerden gelenler ve beğendiği sayfalardan gelenler olarak ikiye ayrılacak.

Haberin Devamı

Facebook'un Haber Akışı'nın ikiye bölünmesinin ardından Facebook hesabı olan kurumların paylaşımlarını arkadaşlardan gelen gönderiler arasında göstermek için Facebook'a para ödemesi gerekecek.

Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili, "İnsanlar bize hep aileleri ve arkadaşları ile daha fazla etkileşim içinde olmak istediklerini onlardan gelen gönderileri daha fazla görmek istediklerini söylediler. Biz de iki ayrı akışı şu anda test ediyoruz. Bir tanesi aile ve arkadaşlara ayrılmışken bir diğeri de sadece sayfalara has olacak. Şu anda Slovakya, Sri Lanka, Sırbistan, Bolivya, Guatemala ve Kamboçya’da bu iki farklı akışı test ediyoruz. İnsanların bu akışlara nasıl yaklaştıklarını gözlemliyoruz. Şu an için bu özelliğimizi global ölçekte yayına almak gibi bir planımız yok.”.

Haberin Devamı

Söz konusu yeni özelliğin testleri halihazırda Bolivya, Kamboçya, Guatemala, Sırbistan, Slovakya ve Sri Lanka'da sürüyor.