Teknoloji Facebook News bir ülkede daha devreye giriyor

Facebook News bir ülkede daha devreye giriyor

03.03.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

Facebook daha önce ABD'de ve İngiltere'de kullanıma açtığı haberler sekmesini Almanya için de kullanıma sokuyor. Avustralya ile yaşanan gerilimle gündeme gelen Facebook, şimdi de Almanya'da yeni hizmetini devreye sokmasıyla dikkat çekiyor.

Facebook News bir ülkede daha devreye giriyor

Teknoloji ilerledikçe ekrana bakma süresi de artıyor. Haliyle artık her işini telefonlar ve bilgisayarlar aracılığı ile yapan insanlar ‘haberleri’ de bu ekranlar üzerinden okuyor. Bu nedenle habercilik dijital ortama daha da çok kaydı.

Haberin Devamı

Gazetecilikte yaşanan sorunlara açıklık kavuşturmak için Avrupa Birliği, geleneksel medya ile modern teknoloji devleri arasında bir denge oluşturmak amacıyla 2019 yılında ‘telif hakkında’ bir karar verdi. Haberleri insanlarla buluşturan dijital platformların imzalaması gereken bu telif anlaşmasına yanaşmak istemeyen Facebook, ‘News’u tanıttı.

İlerleyen günlerde daha fazla ülkede karşımıza çıkacak

Social Media Giant'a göre Facebook, bu haber platformunu bu yılın mayıs ayında Almanya'da kullanıma sunacak. Facebook ayrıca, Almanya'daki haber platformunun mevcut 100'den fazla Alman medya kuruluşundan güçlü ve çeşitli içerikler sağlayacağını da belirtiyor. Facebook News'ta yer alacak medya şirketlerinin hem günlük hem de haftalık ve hatta bazen aylık sayılarından içeriğe sahip olacağı aktarılıyor. Die Zeit ve Der Spiegel gibi prestijli ulusal haftalık gazetelerle, Funke ve Conde Nast gibi büyük grupların yanı sıra Rheinische Post gibi bölgesel gazetelerin haberleri de yer alacak.