Teknoloji Facebook sanal gerçeklik başlıklarına 'reklamları' getiriyor

Facebook sanal gerçeklik başlıklarına 'reklamları' getiriyor

18.06.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Bu da olmaz demeyin! Facebook sanal gerçeklik başlıkları için reklamları test ediyor. Sosyal ağlardaki reklamlardan bunalmışken şimdi de oyun oynamak için kullandığımız sanal gerçeklik başlıklarına 'reklamlar' geliyor.

Facebook sanal gerçeklik başlıklarına reklamları getiriyor

VR ve Sanal gerçeklik başlıkları sayesinde oyun sektörü de canlandı. Farklı oyun türlerinin oynanabildiği bu başlıklar farklı markaların cihazlarıyla kullanıcıyla buluşuyor. En popüler VR başlık üreticilerinden biri olan Oculus'u satın alan Facebook bu kapsamda özel bir sanal gerçeklik stüdyosu kurmuştu.

Haberin Devamı

FACEBOOK BU HAMLESİYLE TEPKİ ÇEKEBİLİR

Facebook kendi bünyesinde yer alan uygulamalara da eklediği reklamlarla tepki çekiyordu. Bunun yanında oyun deneyimini etkileyecek yeni reklam hamlesi de en az onlar kadar eleştirilecek zira, oyun oynarken çıkan reklamlar pek çok kişinin sinirini bozabilir. 

BBC'nin haberinde ver verdiği detaylara göre Facebook, platformun kurucusunun asla eklemeyeceğini söylemesine rağmen, Oculus sanal gerçeklik başlıklarında reklam göstermeye başladı. Deney olarak tanımlanan bu yeni reklamlarda, diğer geliştiricilerin benzer reklamları yayımladığı Balston adlı bir oyunda reklamlar görünmeye başlayacak.

Herkese ulaşmadan önce ilk tepkileri ölçmek isteyen Facebook, eleştirileri dikkate alacağını söylüyor. Oculus'un internet sitesindeki bir blog yazısında firma şunları söylüyor: "Geliştiricilerin gelir elde etmeleri için yeni yollar araştırıyoruz. Bu, çeşitli iş modellerini destekleyebilen kendi kendini idame ettiren bir platform oluşturmamızı sağlamanın önemli bir parçası."

Haberin Devamı

Söz konusu kullanıcılar belirli reklamları veya belirli bir şirketlerden gelen reklamları gelenleri gizleyebilecek.

 

Yazarlar