Teknoloji Facebook’tan 360 Derece Videolar İçin Yeni Özellik

Facebook’tan 360 Derece Videolar İçin Yeni Özellik

12.08.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

En popüler sosyal medya platformu olan Facebook, hayata geçirdiği 360 derece video desteğini şimdilerde geliştirmeye devam ediyor…

Facebook’tan 360 Derece Videolar İçin Yeni Özellik

Dünya’nın en çok üyeye sahip sosyal medya mecrası Facebook, her geçen gün kendisini geliştirmeye devam ediyor. Özellikle YouTube tarafından hayata geçirilen 360 derece video desteğine kayıtsız kalmayan ve kendi bünyesine de bu özelliği dahil eden platform, şimdi ise sunduğu desteği arttırma peşinde. Aslına bakılırsa özelliğin gelişmeye devam ettiğini söylemek daha doğru olur. Bu kez izleyicilerden çok yayıncıları hedefleyen yönetim, herhangi bir şekilde 360 derece video yayımlayan kullanıcının daha geniş çaplı özelliklere erişmesini mümkün kılıyor. Zira Kılavuz adında yeni bir aracı kullanıma sunan yönetim, bununla beraber video üzerinde düzenleme yapmamıza olanak tanıyor. Şöyle ki artık 360 derecelik videolarda istenilen nokta ön plana çıkarılabilecek.

Haberin Devamı
Görüntü Öne Çıkarılacak

Bundan sonra 360 derece video yüklediğimiz anda istediğimiz noktanın ön plana çıkmasını sağlayabileceğiz. Guide adı verilen araç sayesinde videonun herhangi bir yerini odak noktasına koyabilecek ve videoyu izleyen kişi o esnada otomatik bir şekilde bu noktayı görebilecek. Aslında videonun belirlenen alana otomatik bir şekilde dönüş yapacağı ve burayı ekrana taşıyacağı söylenebilir.

Hiçbir Şey Gözden Kaçmayacak

Bahsi geçen özelliğin asıl amacı, 360 derece videolardaki unutulmaz anların gözden kaçmamasını sağlamak. Videonun herhangi bir yerine bakmayı unutursak özel olan bir noktayı kaçırabiliyoruz. Ancak yayıncı, bu noktayı özel bir şekilde ekranlarımıza getirerek unutulmaz anları kaçırmamıza önlem almış olacak.