Oyun Fiziksel ya da kutulu oyunlar 2022 itibarıyla piyasadan kalkabilir

Fiziksel ya da kutulu oyunlar 2022 itibarıyla piyasadan kalkabilir

28.06.2018 - 14:31 | Son Güncellenme:

Piper Jaffray'den bir grup analist, fiziksel oyun döneminin 2022 itibarıyla tamamen sona ereceğini söyledi. Yeni çıkan oyunlar 2022 itibarıyla yalnızca dijital olarak satın alınabilecek.

Fiziksel ya da kutulu oyunlar 2022 itibarıyla piyasadan kalkabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bugünlerde fiziksel ve dijital oyunlar arasında seçim yapabiliyoruz. Ancak bir çift analist, birkaç yıl içinde bu pazarda büyük bir değişiklik göreceğimize inanıyor.

Piper Jaffray'den analistler Michael J. Olson ve Yung Kim, fiziksel oyun döneminin 2022 itibarıyla tamamen sona ereceğini söyledi. Rapor, fiziksel oyun pazarının yılda yaklaşık 10 puan azaldığını gösteriyor. Bunun perakendecileri etkilediğine dair bazı belirtiler de var.

Analistler, "Video oyunlarının önümüzdeki yıllarda yüzde 100 dijital olacağını kesin olarak biliyoruz. Kesin zamanlamanın belirlenmesi zor olsa da, 2022'nin bunun başlangıcı olduğunu düşünüyoruz." dedi. Analistler ayrıca önümüzdeki dönemlerde "cloud gaming" olarak bilinen Geforce Now benzeri oyun akış servislerinin de yaygınlaşmaya başlayacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Rapordaki bir diğer ilginç not, dijital video oyunu endüstrisinin yayıncıları nasıl etkileyeceği. Ayrıca, abonelik ve akış temelli modellere yönelik bir hareketin yayıncılar için "daha yüksek yinelenen gelir karması"na yol açabileceği de belirtiliyor. Microsoft, böyle bir modeli Game Pass programı ile zorluyor ve bir yayın hizmeti yaratmaya da ilgi duyuyor.