Teknoloji Galaxy Note 8'deki yüz tanıma özelliğini basit bir fotoğrafla kandırdılar

Galaxy Note 8'deki yüz tanıma özelliğini basit bir fotoğrafla kandırdılar

06.09.2017 - 10:17 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy Note 7'nin patlayan pillerinin ardından ve Samsung Galaxy S8'in yüz tanıma özelliğinin sadece bir fotoğrafla kandırılabileceği ortaya çıkmıştı. Yeni bir raporda Samsung Galaxy Note 8'in yüz tanıma özelliği bir fotorafla kandırıldı.

Galaxy Note 8deki yüz tanıma özelliğini basit bir fotoğrafla kandırdılar

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Galaxy Note 8, Samsung'un en son teknoloji ürünü akıllı telefonu ancak önemli bir kusuru olabilir. Geliştirici Mel Tajon, Best Buy'da bir Samsung Galaxy Note 8 demo ünitesiyle oynarken, yüz tanıma özelliğini başka bir akıllı telefonda gösterilen bir fotoğrafla kandırmayı başardı. Galaxy Note 8 ve S8'in yüz tanıma kilidini başka fotoğraflarla açabilme yöntemi böylece tekrarlanmış oldu.

Bu özellik, normal olarak, kullanıcıların bir parola veya parmak izi okuyucu yerine ön kamerayla yüzlerini tarayarak telefonun kilidini açmasına olanak tanıyor.

Tajon'un Twitter'da yayınladığı bir videoda iki Note 8 cihazını birbirinin önünde tutuyor. Bir Note 8'in ekranında Tajon'dan bir görüntü var ve bu, ikinci cihazın ön kamerasına okutulduğunda güvenlik önlemini kandırmaya yetiyor.

Haberin Devamı

Daha da kötüsü, Facebook ve Instagram'a yüklenen gibi nispeten düşük kalitede fotoğraflar bile, güvenlik önlemin kandırabiliyor. Tajon, "Onaylandı. Bendeki Samsung Galaxy Note 8'i, iPhone'umdaki Facebook profil fotoğraflarıyla ve Instagram'daki selfie'ler ile açabiliyoruz" dedi.

Akıllı telefonlar hayatımızın merkezi haline gelen ve bizimle ilgili çok hassas bilgiler içeren (evimizin veya kredi kartı numaralarımızın bulunduğu yerler gibi) cihazların güvende olması oldukça önemli.

Endişeli olanlar S8 veya Note 8'in yüz tanıma özelliğini etkinleştirmeyebilirler. Note 8 aynı zamanda, telefonunuzun kilidini irisiniz, parmak iziniz veya eski moda şifrenizle açmanıza olanak sağlıyor.