Teknoloji Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha!

Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha!

29.03.2023 - 20:54 | Son Güncellenme:

18 farklı liseden teknoloji meraklısı 25 gencin oluşturduğu ve Demirören Medya’nın 2 yıldır sponsor olduğu Golden Horn 8159, dünyanın en prestijli robot turnuvası First Robotics Competition Istanbul Regional’da robot performansı ile yarı finallere çıkmanın yanı sıra turnuvanın en prestijli ödüllerinden olan ve NASA Sponsorluğunda verilen Engineering Inspiration Award’u kazanarak yine gururlandırdı.

Golden Horn Robotics Team’den büyük bir başarı daha

24-26 Mart’da 5 ülkeden 50 lisenin yer aldığı yarışmaya katılan Golden Horn Robotics takımı,

Haberin Devamı

31 ülke ve 82.600’e yakın öğrencinin katılımı ile 8 ülkede gerçekleştirilen şampiyonadan dünyadaki belli ödülleri kazanan takımların katıldığı First Championship Houston’da ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Robotikte “Şampiyonlar Ligi” diyebileceğimiz organizasyon 19-22 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri Houston’da yapılacak. Golden Horn takımında, farklı okullardan bir araya gelen gençler, endüstriyel bir robot yaparken mühendislik disiplinlerini deneyimleyen, oluşturdukları iş planı ile kurumsal iş birlikleri yapan, dezavantajlı gruplarla sosyal sorumluluk projeleri geliştiren, ülkesinde ve dünyasında mühendislik alanında yarattığı başarı ve mühendisliğe ilham veren takımlar için verilen bu ödülü geçtiğimiz yıl ABD San Francisco Regional-2022’de de kazanarak yine ülkemizi Houston’da temsil etmişti. First Robotics yarışmasının 32. yılında, 26 ülkeden 80.000'den fazla öğrenci ve 25.000 mentor dahil olmak üzere 3.225 ekip robot üretiyor .2022 sezonunda 58 Bölgesel Müsabaka, 90 Bölge Eleme Müsabakası ve 11 Bölge Şampiyonası yapıldı.2023'de 450'den fazla takım, bir turnuvada yarıştıkları FIRST Championship etkinliğine katılmak için kontenjan kazanacak ve Golden Horn’un rakipleri olacak. İstanbul Regional’da sahadaki robotik rekabete ek olarak ekipler ve ekip üyeleri, girişimcilik, yaratıcılık, mühendislik, endüstriyel tasarım, güvenlik, medya, kaliteli imalat ve programlamanın en iyi temel değerlerini örnekleyen ödüller için yarıştı. 50 takım arasında turnuvayı kurdukları üçlü ittifakla Winner olarak tamamlayan İstanbul Atatürk Fen Lisesi Robot takımı, The Crown ve yalnızca kız öğrencilerden oluşan Tenzile Erdoğan Kız And. İmam Hatip Lisesi Robot Takımı Techtolia robotik takımları Houston Hakkı kazandı. Yine turnuvanın en prestijli ödülü olan Impact Award kazanan Hisar Okulları Nokta Parantez takımı da Houston vizesi alan diğer bir takım oldu. Golden Horn Takım kaptanları Zeynep Ada Şengün ve Mert Düzer “25 kişilik takımımız ile gece gündüz çalışarak hazırlandıklarını, Şampiyonanın en prestijli ödüllerinden olan Engineering Inspiration ödülünü iki yıl üst üste kazandıkları için çok mutlu olduklarını, takımın sadece sahadaki başarıları değil mühendisliği yaygınlaştırma ve teknolojiye erişimi kolaylaştırma konusunda çalışmalar yaptıklarını belirttiler. ‘’Bizler teknolojiyi gerçek hayattaki sorunlara çözümler üretmek, bilimi sosyal fayda için de kullanmak ve bu düşünceyi yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Şimdi hedefimiz önce 5-8 Nisan New York Regional ve 19-22 Nisan’da Houston First Championship’te ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” şeklinde başarılarını ve amaçlarını anlattı.