Teknoloji Google Drive, dosyalarınıza kimlerin erişebileceğini size söyleyecek

Google Drive, dosyalarınıza kimlerin erişebileceğini size söyleyecek

04.04.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

Google Drive kullanıcılarına kolaylıklar sunmaya devam ediyor. Yeni sistemin gelmesiyle Google, güncellenmiş Erişim Kontrolcüsü aracını kaldırdı. Bunun sonucunda Google Drive’da biriken bir dosyayı başkasıyla kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Google Drive, dosyalarınıza kimlerin erişebileceğini size söyleyecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google Drive kullanıcıları için dosya erişimine yeni bir sistem getirdi. Drive bu sistem ile Erişim Kontrolcüsü aracını kaldırarak yedeklediğiniz dosyalara daha önceden kimin eriştiğini gösterecek. Access Checker (Giriş Kontrolü) adı verilen sistem sayesinde bir arkadaşınızla veya 30 kişilik bir ekiple paylaştığınız dosyalara kimlerin baktığını görüntüleyebileceksiniz.

Ayrıca, artık Team Drive'daki dosyalarda destekleniyor. Bir dosyaya kimin erişmesi gerektiğini ve dosyayı yalnızca bu belirli alıcılarla paylaşmak için varsayılanı tahmin edecek. G Suite yöneticiyseniz, kullanıcılarınızın kullanabileceği paylaşım seçeneklerini de kontrol edebilirsiniz.

Özelliğin, tüm G Suite sürümlerine önümüzdeki iki hafta içinde gelmesi planlanıyor. Google ayrıca şubat ayı sonunda G Suite için entegre Hangouts Chat özelliğini kullanıma açmıştı. Bununla kullanıcılar, kendi aralarında veya gruplarda mesaj gönderme imkanı, projelerde ortak çalışma, paylaşılan takvimlerin uygunluğuna göre toplantıları belirleme gibi özellikler sahip oldu.