Teknoloji Google Dublex'in insansı sesi izleyenleri hem büyüledi hem de endişelendirdi

Google Dublex'in insansı sesi izleyenleri hem büyüledi hem de endişelendirdi

10.05.2018 - 15:43 | Son Güncellenme:

Google I/O etkinliği sırasında Google Assistant'ın yeni özelliği Duplex performansıyla şaşırttı. Yapay zeka tabanlı konuşma teknolojisi Duplex ile randevu veya rezervasyon yapmak için telefon görüşmelerinizi bu asistana yaptırabilirsiniz.

Google Dublexin insansı sesi izleyenleri hem büyüledi hem de endişelendirdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google I/O etkinliğinde arama devi, Google Assistant'ın yeni özelliği Duplex hünerlerini sergiledi. Yapay zeka tabanlı konuşma teknolojisi Duplex ile randevu veya rezervasyon yapmak için telefon görüşmelerinizi bu asistana yaptırabilirsiniz. Duplex özelliği sayesinde Google Assistant belirlediğiniz numarayı kendisi arayacak ve restoran rezervasyonu için gereken telefon görüşmesini kendisi yapabilecek.

Google'ın yapay zeka asistanı, sesi oldukça insansı görünüyor. Sorulara cevap verip, görüşmeler yapabiliyor veya yardımlara teşekkür edebiliyor. Google CEO'su Sundar Pichai etkinlikte, Google Assistant ve gerçek kişiler arasında geçen bir kuaför randevusu konuşmasını dinletti. Asistan konuşurken "um" ve "mm-hmm" şeklinde tepkiler de verebiliyor.

Haberin Devamı

Google'ın I / O geliştirici konferansında tanıtılan teknolojisi, telefon kullanımı konusunda büyük kolaylık sağlayabilir. Ama aynı zamanda, bir kişinin sesini kopyalamak, komutları yürütmek için bir makineyi kullanmanın bazı dezavatjları da var. Potansiyel olarak bu durum pek çok kullanıcıyı şüpheye düşürebilir.

Duplex'in kullanıcılara ne zaman sunulacağı belli değil.