Teknoloji Google Keyboard Android İçin Değişti

Google Keyboard Android İçin Değişti

03.05.2016 - 15:22 | Son Güncellenme:

Yazışmanın her geçen gün daha kolay ve hatasız yöntemleri geliştiriliyor. Android için Google Keyboard da kolaylık açısından büyük bir güncelleme aldı.

Google Keyboard Android İçin Değişti

Google’ın Android işletim sistemi için geliştirdiği Google Keyboard’a bugün uzun zamandır beklenen bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ie beraber gelen en önemli özellik ise tek el modu. Bu modun dışında bazı tasarım değişiklikleri ve klavyenin boyutlandırılması gibi özelliklerde gelmiş.

Haberin Devamı

İlk olarak tuşların etrafına çerçeve koyup koymama seçeneği gelmiş. Bu özellik ile basılan tuşun hangisi olduğu daha belirgin bir hal alıyor. Tek el özelliğinde ise kullanıcılar klavyeyi sağ yada sol tarafa yaklaştırarak tek eliyle kullanabiliyor. Ayrıca klavyede eski hale döndürecek bir de kısayol yer alıyor.

Güncelleme ile beraber boşluk tuşunun yanında yeni bir sayı işareti yer alıyor. Bu işaret bize geleneksel tarzda alışkın olduğumuz sayı takımını getiriyor. Kullanıcılar arama devine küçük snippetlar üzerinden klavyenin herkes için geliştirilmesi amacıyla geri bildirimler verebiliyor. Bu klavyenin daha akıllı ve kelime önerisinde daha tutarlı olmasını sağlıyor.

Kısadan uzuna doğru klavye için beş farklı boyut seçeneği de yer alıyor. Ön tanımlı olarak orta boyutta gelen tuş takımını bu özelliği kullanarak isteğinize göre büyük veya küçük yapabiliyorsunuz. Bunların dışında birkaç küçük yenilik daha bulunuyor. Mesela boşluk tuşuna basılı tutarak imleci hızlı bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Bu yeni özellik biraz Apple’ın son derece kullanışlı olan 3D Touch imleç kontrolü yöntemine benziyor. Bu yine başka üçüncü parti geliştirilen klavyelerde gördüğümüz yaygın özelliklerden bir tanesi.


Yazarlar