Teknoloji Google'ın gizli projesi hiç beklenmeyen şekilde ortaya çıktı!

Google'ın gizli projesi hiç beklenmeyen şekilde ortaya çıktı!

11.04.2021 - 10:50 | Son Güncellenme:

Google uzun yıllardır pek çok dava ve iddia ile karşı karşıya kalıyor. Haliyle hakimlerin ve avukatların gözü Google'da. Bu kapsamda mahkeme başvurularına göre gizli bir Google projesi açığa çıktı.

Googleın gizli projesi hiç beklenmeyen şekilde ortaya çıktı

Google özellikle arama motorunda sorunlar ile karşı karşıya kalıyor. Rekabetçi olmayan politikalarından kaynaklı olarak antitröst davası geçiriyor. The Wall Street Journal'da yer alan yeni bir habere göre, Bernanke Projesi adı verilen gizli belgeler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

GOOGLE YENİ BİR İDDİA İLE GÜNDEMDE

Mahkeme başvurularında görünen bu proje, teknoloji şirketinin reklam tekliflerinin kazanma oranlarını artırmak için geçmiş tekliflerin verilerini kullanıyor. Google yıllarca dijital reklam verileri borsalarında yer alan verileri kullanarak, teklifler oluşturmuş. 

Google'ın haksız olarak elde ettiği bu verileri reklam satın alma sisteminde rakiplerine karşı avantaj kazandığı aktarılıyor. Bernanke Projesi olarak adlandırılan programda ortaya çıkan veriler satın alma sistemleri üzerinden milyonlarca dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. 

Texas davasında, projenin Google'ın çatı şirketi olan Alphabet Inc.rakiplerine karşı haksız bir rekabet avantajı sağladığını iddia ediyor. Bu hafta ortaya çıkan yeni belgeler, aralık ayında Google'a açılan davanın bir parçası olarak yürütülüyor.