Teknoloji Güney Kore de Apple hakkında soruşturma başlattı

Güney Kore de Apple hakkında soruşturma başlattı

23.01.2018 - 10:41 | Son Güncellenme:

Güney Kore, Apple hakkında soruşturma başlatan ülkeler arasına katıldı. Seul'deki bölge savcıları, tüketici koruma kurumlarından gelen kasıtlı cihaz yavaşlatma şikayetleri üzerine Apple hakkında soruşturma başlattı.

Güney Kore de Apple hakkında soruşturma başlattı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İtalya, geçtiğimiz hafta Apple ve Samsung hakkında telefon yavaşlatma iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Güney Kore Apple hakkında soruşturma başlatan ülkeler arasına katıldı. Seul'deki bölge savcıları, tüketici koruma kurumlarından gelen kasıtlı cihaz yavaşlatma şikayetleri üzerine Apple hakkında soruşturma başlattı.

Seul Merkez Bölge Savcılığı, Citizens United for Consumer Sovereignty adını taşıyan dernek tarafından yapılan Apple’ın kullanıcıların cihazlarını kasıtlı olarak yavaşlatarak yeni bir model almaya zorladığı yönünde yapılan şikayetin ardından soruşturma başlattı.

CUCS, şikayetinde Apple'ın iPhone sahiplerine, eski modellerin performansını kasıtlı olarak yavaşlatarak yeni bir cihaz satın almasına zorladığını iddia ediyor. Aynı iddialar ABD genelinde açılan yaklaşık 50 davanın yanı sıra Fransa, İtalya ve Amerika'daki yetkililer tarafından başlatılan hükümet sorgularının merkezinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Apple, 2016 yılında, şu anki iPhone 6, 6 ve SE modellerinde beklenmeyen kapanma olaylarıyla başa çıkmak için bir yazılım güncellemesi (iOS 10.2.1) yayınladı. Güncellemenin düzeltme ayrıntıları açıklanmadı ancak daha sonra yazılımın pilleri tükenmiş telefonlarda CPU performansını geçici olarak düşürdüğü keşfedildi.

Apple, kullanıcıları yeni telefon almaları için zorladıkları iddialarını reddetmiş ve yavaşlatmanın amacının tamamen telefonların pillerini korumak olduğunu belirtmişti. Apple CEO’su Tim Cook, "Başka bir motivasyonumuz olduğunu düşünenlerden içtenlikle özür dileriz." demişti. Şirket, pil değişimi için uyguladığı ücrette büyük bir indirime gitmişti.

Cook, yaklaşmakta olan yeni iOS güncellemesinin daha ayrıntılı pil sağlık bilgisi sunacağını ve performans düşürmeyi devre dışı bırakacağını söyledi. Bunu yapmak kullanıcı deneyimini büyük oranda etkileyebilir.

Apple'dan soruşturmalar hakkında bir cevap gelmedi.