Teknoloji Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı oldu

Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı oldu

30.10.2017 - 16:16 | Son Güncellenme:

Hindistan, dünyanın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesi. Yeni bir rapora göre yılın üçüncü çeyreği itibariyle Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı haline geldi.

Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

2017 yılının ikinci çeyreğinde yaşana dalgalanmanın ardından Hindistan'ın akıllı telefonu pazarında hızlı bir iyileşme kaydedildi. 2017 yılının 3. çeyreğinde sevkiyatlar % 23 artarak 40 milyonun üzerinde oldu. Hindistan şimdi Amerika Birleşik Devletleri'ni Çin'den sonra dünyanın ikinci büyük akıllı telefon pazarı haline geldi.

Canalys tarafından yapılan ve satış rakamlarını temel alan rapor göre yılın üçüncü çeyreği itibariyle Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı haline geldi. Böylece Hindistan, ABD’yi geride bıraktı. Sırasıyla 9,4 milyon ve 9,2 milyon adet satan Samsung ve Xiaomi, ilk beş üreticinin üçüncü çeyrekte güçlü bir büyüme kaydetmeye devam etmesi nedeniyle toplam pazarın yaklaşık yarısını oluşturdu.

Haberin Devamı

Pazar, Hindistan'daki toplam sevkıyatın % 75'ini oluşturan ilk beş satıcı (Samsung, Xiaomi, Vivo, Oppo ve Lenovo) ile devam etmeyi sürdürüyor. Samsung, geçen yıl 3. çeyreğe göre neredeyse % 30 daha fazla yani 9.4 milyon akıllı telefon sattı. İkinci sırada yer alan Xiaomi, % 290 artışla 9,2 milyon adete çıktı. Canyals Analisti Rushabh Doshi, "Xiaomi'nin büyümesi, başarılı genel bir markanın düşük maliyetleri muhafaza ederken offline pazara etkin bir şekilde nasıl girilebileceğinin açık bir örneğidir. Fakat Xiaomi düşük uca odaklanır. Samsung, Oppo ve Vivo'nun özellikle güçlü olduğu orta menzilli cihazlarla mücadele ediyor. Bununla birlikte, Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü yeniliklerin, Samsung'u birkaç çeyrekte geçmesine izin vereceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Apple, bu yılın başında Hindistan'da yerel üretime başladı ve 2016 yılının 3. çeyreğine kıyasla iPhone gönderileri, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde 900 bin adete çıktı. Düşük fiyatlı akıllı telefonlara doğru eğrilmiş bir pazarda bu etkileyici bir büyüme.