Teknoloji Hotmail Gitti Yerine Outlook Geldi

Hotmail Gitti Yerine Outlook Geldi

27.01.2014 - 11:56 | Son Güncellenme:

Hotmail uzun yıllar ücretsiz e-Posta ve Messenger servisi ile tüm dünyaya hizmet verdi.

Hotmail Gitti Yerine Outlook Geldi

Hotmail'in ardından gelen Outlook hizmetleri daha da geliştirdi ve kaliteli hale getirdi.

İnterneti ilk kullanmaya başladığımız anlardan, günümüze kadar süregelen dönemde Microsoft’un internet kullanıcılarına sunduğu e-posta kullanımı oldukça yoğun olarak kullanılmaya devam etti. Hotmail hizmeti kullanılmaya başlandığı andan itibaren, kullanıcıları tarafından tam not alarak zirvedeki yerini aldı.

Haberin Devamı

Hotmail 1995 yılında hayatımıza girdiği andan itibaren mesajlaşma, e-posta gönderimi, dosya gönderimleri bakımından oldukça çok kullanılmaktadır. E-posta gönderimi ve alımı hizmetlerinde kolaylık sağlayan Hotmail hizmeti her gün kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. İnternette hizmet verdiği ilk anlardan bu yana her geçen gün kullanıcı sayısında yükselişte olan Hotmail, rakiplerinden daha fazla kullanıcıya sahip olmaktadır. Hotmail değişen ve gelişen sosyal ağlardaki hizmetlerden dolayı kendini yenileme politikasına gitmiş, Hotmail hizmeti Outlook hizmetine geçiş yapmıştır.

Outlook hizmetine geçen Hotmail, birçok yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarına hizmet vermektedir. Outlook hizmetindeki yeni özellikler; e-posta kutusunda üst bölgedeki Yeni bölümü, kullanıcıları tarafından ilk dikkat çeken yenilik olmaktadır. Göndereceğiniz e-postalarınızı kolaylıkla göndermek için yeni bölümünü açmanız yeterlidir. Göndermek istediğiniz e-posta adresini yazarak anında maillerinizi gönderebilirsiniz. Eski Hotmail’den farklı olarak ikinci dikkat çeken özelliği ise süpür bölümüdür. Süpür bölümünde istemediğiniz reklâm yâda sürekli gönderilen e-postaları sürekli silmek istemiyorsanız, bu bölümden işaretleyip bir daha siz silmek zorunda kalmadan Outlook hizmeti anında silmektedir. Gelen kutunuzdaki önemli belgeleri en üstte görmek istediğinizde bayrak simgesine tıklayarak önemli olan belgelerinizi en üstte taşıyabilirsiniz. İstediğiniz anda bu belgelere anında ulaşabilirsiniz. Gelen kutunuzdaki fotoğrafları anında görebilir, slayt görüntü olarak bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-postanıza gelen fotoğraflarınızı zip olarak tek bir tıkla bilgisayarınıza yada telefonunuza anında indirebilirsiniz. Fotoğraflarınızdan bir albüm yapmak istediğinizde bunu Outlook hizmeti içinde yapabilir, isim bile verebilirsiniz. Gelen kutunuzda fazla yer kaplamaması için fotoğraflarınız sol alt bölüme gelir, sizde rahatlıkla oradan bakabilirsiniz. Böylece e-postalarınız içinde gelen maillerinizi klasörlere taşıyabilir hangi mailleri nerede görmek istiyorsanız görebilirsiniz. Hotmail içerisinde belgelerinizi düzenleyebilir, son düzenlediğiniz haliyle Outlook içerisine kayıt edebilirsiniz. Birçok hizmetinde değişiklik yapan Outlook hizmeti kullanıma açıldığı gün 1 milyon yeni kullanıcıya ulaştı. Hotmail kullanıcılarını da unutmayan Outlook sistemi eski kullanıcıları da kendi hizmetine geçirdi, aynı kullandıkları hotmail adları ile Outlook hizmetini kullanılmaya başlandı.