Teknoloji Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

02.06.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Huawei yeni düzenlediği etkinliğinde uzun zamandır beklenen işletim sistemi HarmonyOS'u tanıtmasına ek olarak yeni ürünlerini de görücüye çıkarttı. İşletim sistemine sahip akıllı saat tablet ve diğer cihazlar çevrim içi etkinlikte dikkat çekmeyi başardı. İşte detaylar...

Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

Huawei, yeni düzenlediği etkinlik kapsamında HarmonyOS’u görücüye çıkarttı. Bir süredir sızıntılarla bizi karşılayan işletim sistemi resmen çıkış yaptı. Oldukça iddialı bir kurulum sunan bu işletim sistemi, Android’den bu sisteme geçecek milyonlarca Huawei telefon kullanıcısına sesleniyor. Huawei bildiğiniz üzere AppGallery ile kendi uygulama mağazasını sunmuştu.

Haberin Devamı

HUAWEI HARMONYOS'A EK OLARAK YENİ CİHAZLARINI DA TANITTI

HarmonyOS’un temelinde tüm cihazlarda tek bir işletim sisteminin kullanılması yatıyor. Zaten Huawei kendi ekosistemini oluşturmak için de oldukça büyük çalışmalar yapıyor. Akıllı saatleri, dizüstü bilgisayarları ve telefonlarıyla adeta bir ekosistem kuran Huawei, kendi işletim sistemini de resmen geliştirmesiyle bu ekosistemi tamamlıyor.

Yeni işletim sisteminin arayüzü ise Android’den çok da farklı değil. Kullanıcı alışkanlıklarının da göz alındığı bu işletim sisteminde farklı olarak kontrol paneli ve süper device özellikleri bulunuyor. Şirketin açıklamasında yer aldığı kadarıyla HarmonyOS Connect ile evdeki cihazlara erişim tek bir cihaz üzerinden sağlayacak. Söylenene göre Çin merkezli akıllı telefonlar için de bu işletim sistemi kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

Huawei, işletim sistemiyle birlikte yeni MatePad tablet modellerini de duyurdu. Bu cihazlar arasında ise 12.6 inç MatePad Pro, 10.8 inç ve MatePad 11 karşımıza çıkıyor. Bu tabletlerde şaşırılmayacağı üzere HarmonyOS tabanlı bir sistem bulunuyor.

Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

Bu tablet modelleri arasında en güçlü model elbette 12.6 inç MatePad Pro oluyor. Bu tablet gücünü Kirin 9000E işlemcisinden alıyor ve oldukça büyük bir ekrana sahip. 12.6 inçlik boyutuna ek olarak cihazda 3.13 GHz CPU frekansı bulunuyor 64–bit işlemci mimarisine sahip. Öte yandan 8 GB RAM tercih edilmiş. Tasarımsal olarak da oldukça şık görünen tablet, tek şarj ile 14 saatlik bir kullanım da sunuyor.

Büyük ekranlı modele ek olarak 10.08 inçlik bir MatePad Pro bizleri karşılıyor. Daha küçük bir ekrana sahip olduğu görülen modelin gücünü yüksek performanslı Snapdragon 870’ten aldığı görülüyor. Tablette, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunuluyor ve ekran tarafında ise 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip 120Hz IPS LCD panel kullanıyor. 7.250 mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan cihazın 40W’a kadar hızlı şarj desteklediğinin altı çizildi.

Huawei yeni HarmonyOS işletim sistemini ve ürünlerini tanıttı

Ailenin son üyesi olan MatePad 11 ise karşımıza biraz daha düşük özelliklerle çıkıyor. Cihazın 10.95 inç tablet, 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip 120Hz IPS LCD panel bir ekranı bulunuyor ve güç tarafında ise Snapdragon 865 işlemci bizi karşılıyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan bu cihaz 7.250 mAh batarya ile beraber geliyor ve 22.5W hızlı şarjı destekliyor.