Teknoloji Instagram hesapları tehlikede! Virüse dikkat edin

Instagram hesapları tehlikede! Virüse dikkat edin

21.03.2021 - 11:19 | Son Güncellenme:

Kısa süre önce WhatsApp dolandırıcılığı olarak adlandırılan ve 8 Mart kadınlar günü için hediye verileceğini söyleyen yöntemin ardından şimdi de Instagram üzerinden bir virüs yayılmaya başladı. Bu virüs sebebiyle hem Instagram hem de Facebook hesapları tehlikede...

Instagram hesapları tehlikede Virüse dikkat edin

Dijital Information World tarafından detayları aktarılan virüs için hem Instagram hem de Facebook hesaplarının ele geçirilmesi söz konusu. Tarayıcı tarafında ortaya çıkan bu virüs, en popüler tarayıcıların tarayıcı şifre hatırlama özelliği üzerine odaklanıyor. Chrome ve Edge gibi tarayıcılarda yer alan şifre hatırlama özelliği kullanıcıların şifrelerini tarayıcı üzerinde saklamasına ve kolaylıkla hesaplarına giriş yapmasını sağlıyor. 

Haberin Devamı

YENİ VİRÜS INSTAGRAM VE FACEBOOK HESAPLARINA ODAKLANIYOR

Tarayıcılar bu şifreleri bünyesinde sakladığı için sürekli olarak güncelleniyorlar ve kullanıcıların mağdur olmaması için güvenlik yamalarına sahip. Yine de bazı kullanıcılar bilgisayar korsanlarının hedefi haline gelmiş durumda. Peki bu kadar korunaklı olan tarayıcılara nasıl erişiliyor? Eğer kullanıcı 'crack sitelerine' giriyor ve programlar indiriyorsa virüsün bulaşma riski artıyor. 

Crack tabanlı olarak indirdikleri dosyaların içinde virüs olduğunu bilmeyen kullanıcılar istemeden de olsa bu virüsü bilgisayarlarına kendi rızalarıyla indirmiş oluyor. Bilgisayarında virüs programı olsa da kullanıcılar 'crack' indirdiklerini düşündükleri için uyarıları dikkate almayabiliyor. Bu sebeple CopperStealler adı verilen bu virüs kullanıcıların tarayıcı şifrelerine ulaşabiliyor. 

Haberin Devamı

Virüsün ilk olarak Instagram ve Facebook gibi platformlardaki hesaplara ulaşılmasına neden olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için ya crack içerikli dosyaları indirmemeli ya da indiriyorsa da tarayıcıda şifrelerini saklamamalılar.