Apple iOS 12, bataryayı azaltan uygulamaları gösterecek

iOS 12, bataryayı azaltan uygulamaları gösterecek

07.06.2018 - 12:54 | Son Güncellenme:

Apple'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iOS 12 ile birlikte yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Yeni güncelleme sayesinde cihazlara pil kullanım istatistiklerini getiren Apple, bataryayı azaltan uygulamaların tespit edilmesini kolaylaştıracak.

iOS 12, bataryayı azaltan uygulamaları gösterecek

Apple'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni güncellemesi iOS 12'nin cihazlara getirdiği yenilikler bitmiyor. Son olarak iOS 12, yeni pil kullanım istatistikleri ile bataryayı azaltan uygulamaları gözönüne seriyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl yaşanan iPhone'ları kasıt olarak yavaşlatma haberleri gündeme oturmuştu. Bu yüzden Apple bu tarz haberleri dikkate alarak batarya kullanımı ve pil sağlığı konularını önemseyerek bir yaklaşım içerisine girdi. iOS 11 güncellemesi ile kullanıcıların pil sağlığını kontrol etmesine izin veren şirket, iOS 12 ile birlikte pil kullanımı için çok detaylı istatistikler sunuyor.

Yeni pil kullanım istatistikleri sayesinde kullanıcılar hangi uygulamanın bataryayı ne kadar azalttığını görebilecekler. Bunun dışında ekran açıkkaen ve ekran kapalıyken ne kadar sarj yediğini de görmek mümkün olacak.

Tabii ki daha bitmedi; saatlik kullanım istatistikleri sayesinde kullanıcılar hangi saatlerde daha fazla sarj tükettiklerini ve ne kadar tükettiklerini görebilecekler.

Haberin Devamı

iOS 12 ile birlikte gelen yeni istatistikler sayesinde kullanıcılar pil kullanımlarını kontrol altına alabilecekler.