Teknoloji iOS 14.6 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının kavuşacağı özellikler

iOS 14.6 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının kavuşacağı özellikler

24.05.2021 - 09:52 | Son Güncellenme:

iOS 14.6 güncellemesi yoldayken yeni özellikler ortaya çıktı. Bir süre önce sunulan iOS 14.5 sürümü ile iPhone kullanıcıları 'daha güvenli' bir deneyime kavuşmuştu. Apple, uygulamaların onları takip etmesini engellemek adına kontrolleri kullanıcılara vermişti.

iOS 14.6 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının kavuşacağı özellikler

Apple iPhone kullanıcıları için yeni güncellemelerini sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yolda olan sürümünün kullanıcılara neler sunacağı ortaya çıktı. iOS 14.6 yoldayken yeni sunulacak özellikler arasında AirTag ve Apple Card güncellemesine ek olarak Podcast abonelikleri ve Apple Music yenilikleri geliyor. İşte detaylar:

Haberin Devamı

iOS 14.6 GÜNCELLEMESİYLE SUNULACAK 5 YENİ ÖZELLİK

Yeniliklerden biri AirTag güncellemesinin gelmesi oluyor. Nisan ayında tanıtılan ve kısa sürede pek çok kişinin cebine girmeyi başarmıştı. Şimdi ise iPhone'larla daha uyumlu hale getirmek için bir güncelleme alıyor.

iOS 14.6 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının kavuşacağı özellikler

Kaybolan AirTag'ler için kayıp modu açıldığında ve birisi onu bulduğunda cihazın sahibi hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilecek. Bir iPhone sahibiyse ya da NFC özellikli bir telefonu varsa cihazı bulan kişi AirTag sahibinin bilgilerine kolayca ulaşabilecek. 

Bir sonraki özellik ise beta sürümleri hakkında oluyor. Bir sonraki beta sürümüne güncelleme yapmak ve beta güncellemelerini devre dışı bırakmak daha kolay hale gelecek. Normalde yeni bir beta sürece başladığında öncekine dönmek için 'profili silmek' zorunda kalıyordunuz. Şimdi ise bu güncelleme sayesinde beta sürümleri arasında geçiş yapmak daha pratik hale gelecek. 

Haberin Devamı

iOS 14.6 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarının kavuşacağı özellikler

Ülkemizde kullanılmasa da Apple Card hakkında da bir paylaşım desteği geliyor. Apple'ın Apple Card aile paylaşımının yakında geleceğini söylemesi, büyük olasılıkla iOS 14.6 ile gelebileceği anlamına geliyordu. Şimdi ise bu destek güncelleme notlarıyla onaylanmış oluyor. 

Apple Kart paylaşımı fikri, Apple Kartınıza fazladan kullanıcı ekleyebilmeniz veya evli bir çiftin ayrı ayrı kullanıcı hesapları varsa hesapları birleştirebilmenizdir.

Podcast uygulamasının abonelik sistemlerine yönelik yeni bir özellik geliyor. Tümü oynatıldı görünümünün geri dönmesine ek olarak indirmeleri kaldırma gibi pratik ve kullanıcıların beklediği destekler geliyor. Sadece bireysel yayınlara değil aynı zamanda kanallara da abone olabileceksiniz. Apple Music tarafında yeni bir güncelleme geliyor. Apple tarafından duyurulan kayıpsız müzik deneyimi ve Dolby Atmos desteği yeni güncelleme ile sunulacak deniyor. 

iOS 14.6 güncellemesinin kullanıcılara 25/27 Mayıs tarihleri arasında sunulması bekleniyor.