Teknoloji iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor? İşte cevabı

iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor? İşte cevabı

22.07.2021 - 10:11 | Son Güncellenme:

Uzun yıllardır tartışma konusu olan iOS mu yoksa Android mi tartışması zaman zaman tekrar gündeme geliyor. iOS kullanıcıları en iyisinin Apple’ın sunduğu işletim sistemi olduğunu söylerken, diğer tarafta Android kullanıcıları en iyi deneyimi yaşadıklarını söylüyor.

iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor İşte cevabı

Yapılan araştırmalar farklı sonuçları ortaya koyarken, Electronic Hub tarafından yapılan araştırma dünya genelinde ve ülkeler bazında en çok hangisinin sevildiğini ortaya çıkartıyor hatta ‘hangisinin hangi ülkede nefret edildiğini’ bile gözler önüne seriyor. Araştırmada Türkiye de dahil olmak üzere onlarca ülke bulunuyor.

Haberin Devamı

Araştırmanın detaylarında ise karşımıza Android ve Apple ile ilişkili anahtar kelimelerin ve yüzlerce telefon model isminin listesinin çıkartıldığı çıkıyor. Bunlara ek olarak Twitter API’ı kullanılarak 347 bin 856 Twitter paylaşımı toplandı. Bu paylaşımların 208 bin 778’i Apple’la, 139 bin 78 tanesi Android’le ilişkiliydi. Daha sonra ise toplanan bu veriler SentiStrength isimli bir araç vasıtasıyla analiz edildi. Bu yılın mayıs ayında toplanan veriler analiz edilerek söz konusu haritalar oluşturuldu.

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILARIN TERCİHİ DE ORTAYA ÇIKTI

iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor? Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte dünya genelinde en çok Android işletim sistemine sahip telefonlar kullanılıyor. Araştırma dahilinde 142 ülkenin 74’ü Android işletim sistemine sahip cihazları kullanıyor ve seviyor. Öte yandan 65 ülkenin kullanıcıları iPhone’u tercih ediyor ve iOS’u seviyor. Yalnızca 3 ülkede hem Android hem de iOS kullanıcıları eşit sayıda.

Haberin Devamı

iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor İşte cevabı

Electronics Hub tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Android ve Apple telefonlarından en çok nefret eden ülkeler de açıklandı. Android işletim sisteminden nefret eden ülkelerin başında ise Polonya geliyor. Polonyalı kullanıcıların yüzde 34,44’ü Android’i sevmiyor. Bu oran tüm dünya kullanıcılarına vurulduğunda ise yüzde 15,64’lük kısmının Android’i sevmediğini ortaya çıkartıyor.

iOS mu yoksa Android mi daha çok seviliyor İşte cevabı

Öte yandan iPhone’lardan nefret eden ülkeler de bulunuyor. Bunların başında ise Letonya geliyor. Letonyalı telefon kullanıcılarının yüzde 35,87’si, Apple’ın cihazlarını sevmiyor. Dünya geneline vurduğumuzda ise kullanıcıların yüzde 17,62’si Apple’ı sevmiyor.

Araştırma verilerinde ise Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 8.13’ü Twitter üzerinden, Android hakkında olumsuz paylaşımlar yaptı. Akabinde ise kullanıcıların yüzde 11.27’si iPhone’lar hakkında olumsuz paylaşımlara yer verdi ancak yine de Türkiye’deki kullanıcıların büyük bir çoğunluğu iPhone’ları dolayısıyla iOS’u seviyor ve kullanıyor.