Teknoloji iOS Sandığımız Kadar Güvenli Değil

iOS Sandığımız Kadar Güvenli Değil

19.03.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

iOS, virüslere karşı düşündüğümüz kadar güvenli değil. Bir güvenlik firması iOS’da bir kötü amaçlı yazılımın varlığını doğruladı.

iOS Sandığımız Kadar Güvenli Değil

Palo Alto Networks firması bu virüsü “AceDeciever” olarak adlandırıyor ve şu anda Çin üzerinde bulunan iOS cihazları jailbreak yapılmamış olmasına rağmen tehdit ettiğini söylüyor. Virüsün çalışma süreci ise biraz karışık. Güvenlik firmasına göre bu virüs iki bağlantı arasını izlemek için FairPlay isimli bir mekanizma kullanıyor. Saldırıyı yapacak taraf mağazadan uygulama alıyor ve iOS’da çalışması için gereken yetkilendirme kodunu kaydediyor. AiSi Helper uygulamasını yükleyen herkes virüs bulaşmış bilgisayar tarafından ele geçirilmiş oluyor. Şöyle ki cihazlarını iTunes üzerinden bağlayan kişilerin cihazları, sanki uygulama kişi tarafından yüklenmiş gibi kandırılıyor ve indirme işlemi gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Uygulamanın yüklenmesinin ardından saldırıyı yapan kişilere cihaza ait Apple ID ve şifre gönderiliyor. Güvenlik firması yaptığı açıklamada bunun daha önce korsan uygulamalar için uygulandığını ancak ilk defa bu amaçla kullanıldığını söyledi. Ayrıca işlem hackerlar için çok zor olmadığından, birçok hacker bu yöntemi tekrarlayabilir dendi.

Şubat ayında Apple tarafından mağazasında bulunan bu tür zararlı uygulamalar fark edilerek kaldırılmıştı. Yine de bölgesel değişiklik ile tekrar bu tür uygulamaların yayılma ihtimali bulunuyor.

Ünlü Hacker Celebgate Suçunu Kabul Etti