Teknoloji iPhone 14 ailesi hakkında bazı detaylar belli oldu

iPhone 14 ailesi hakkında bazı detaylar belli oldu

07.07.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

iPhone 13 serisi daha piyasaya sürülmeden serinin bir sonraki modelleri hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. iPhone 14 sızıntısına göre ekran tarafında bu sefer oldukça farklı bir atılım gelecek.

iPhone 14 ailesi hakkında bazı detaylar belli oldu

Apple, iPhone 13 serisini birkaç ay içinde tanıtmaya hazırlanıyorken, iPhone 14 hakkında sızıntılar gelmeye başladı. Daha önceki sızıntılara göre iPhone 13 serisinde yalnızca pro takısına sahip modelde 120Hz ekran yenileme hızına ek olarak LTPO OLED ekranın bulunacağı söylenmişti.

Haberin Devamı

İşte bu detayın ortaya çıkmasıyla beraber iPhone 14 serisinde tüm modellerinde böyle güçlü bir ekranın kullanılacağı söylendi. iPhone 14 ailesinin çıkış tarihi 2022 tarihinin son ayları olacak ancak yine de elimize bazı bilgiler ulaşıyor. Bunlardan bir diğeri de söz konusu ekranların LG tarafından üretilecek olması.

iPhone 14 ailesi hakkında bazı detaylar belli oldu

iPhone 13 serisinde mini ve ana modelde 120Hz ekran yenileme hızına sahip LTPO OLED ekran bulunmayacaktı. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre ekran tarafında Apple’a yardımcı olacak LG, şirket için LTPO OLED ekran panelleri üretecek.

Söz konusu bilgiler Elec tarafından sızdırılan bir raporda ortaya çıktı. Bu sayede Apple ProMotion teknolojisini tüm iPhone 14 serisinde kullanabilecek. iPhone 14 serisiyle birlikte Apple farklı tasarımsal değişiklikleri içinde barındıracak. 

Haberin Devamı

Söylenene göre Apple, 2022 yılında tanıtacağı telefonlarında çentikten vazgeçecek. Bunun yerine bir ekran deliği ile bizleri karşılayacak olan Apple, Samsung'un ekran deliğine benzer bir tasarımı tercih edecek deniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre bu şekilde bir tasarımı tercih edecek olan Apple dikkat çeken bir iPhone'a imza atacak. 

iPhone 14 ailesi hakkında bazı detaylar belli oldu

Eğer bu iddia gerçekse Apple radikal bir değişiklik yapmış olacak. Tom's Guide ise yaptığı bir sızıntı ile iPhone 14'ün 4nm çiplerle geleceğini duyurmuştu. 

Apple'ın çip tedarikçisi TSMC'nin bu yıl yeni nesil 4nm çiplerinde üretime başlamaya hazırlandığı bildiriliyor ve bu da gelecekteki iPhone'lar, iPad'ler ve Apple'ın M1 işlemcisiyle çalışan Mac'ler için önemli performans kazanımları umudunu artırıyor.