Teknoloji iPhone 6'ya Windows 95 Yüklenirse...

iPhone 6'ya Windows 95 Yüklenirse...

12.11.2014 - 09:07 | Son Güncellenme:

Çinli bir bilgisayar meraklısı, iPhone 6 akıllı telefona eski işletim sistemi Windows 95 yüklemiş ve çalıştırmayı başarmış.

iPhone 6ya Windows 95 Yüklenirse...

İnsanlar neden eski işletim sistemlerini yeni veya gereksiz cihazlara yükleyip çalıştırmaya bu kadar meraklılar onu bilemiyoruz ama yine de ilginç. Geçen sene 18. yaşını kutlayan eski Microsoft işletim sistemi , daha önce başta olmak üzere çeşitli cihazlarda yüklü görüldü. Ama iPhone 6’ya yüklendiğini ilk kez görüyoruz.

Haberin Devamı

“” kodlu bir Çin bilgisayar forumu kullanıcısı, sayfasında yeni bir’ya nasıl Windows 95 yüklediğini anlatıyor. Sayfa Çince ve eğer okuyabiliyorsanız nasıl yapılacağını siz de çözüp deneyebilirsiniz. Tabii neden yepyeni iPhone 6 telefonunuzu böylesine acayip işlerde kullanasınız, onu bilemiyoruz.

İşin arka planında yatıyor. Bu emülatör iOS cihazlar üzerinde bir DOS sanal makinesi yaratıyor. Buraya tıklayarak iOS için 1.99 TL’ye indirip deneyebileceğiniz iDOS uygulaması ile telefona Windows 95 yüklemek anlaşılan mümkün. Çinli kullanıcı telefondaki işletim sistemini Windows 98’e yükseltebilmiş ama ne yazık ki Windows XP’ye yükseltmeyi başaramamış.

Apple'ın en son çıkardığı akıllı telefon modellerinden biri olan