Teknoloji İphone 7 ne zaman çıkacak? İşte özellikleri

İphone 7 ne zaman çıkacak? İşte özellikleri

11.04.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni telefonu iPhone 7'nin ne zaman çıkacağı merak konusu. iPhone tutkunları büyük bir merakla İphone 7'nin ne zaman çıkacağını sorguluyor. İşte İphone 7 çıkış tarihi ve özellikleri...

İphone 7 ne zaman çıkacak İşte özellikleri

Herkes merakla Apple'ın yeni telefonu iPhone 7'yi bekliyor. İphone 7 ile ilgili özellikler ve detaylar haberimizde...Apple iPhone 7 çıkış tarihinin 2016 Eylül ayı ortalarında olması bekleniyor. Akıllı telefonlarda olan batarya sorunu iPhone 7 ile çözülecek gibi. Wireless charging özelliğne yani kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.4.7 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. İphone 7'nin aynı zamanda 5 GB Ram kapasitesine sahip olduğu söyleniyor. 16, 64, 128 GB kapasiteli boyutlarla piyasaya sürülmesi bekleniyor. iPhone 7'i için şu an fiyat tahmini yapmak zor, çünkü bu özelliklerin yanında başka ne gibi özelliklerin kullanılacağı belli değil. Kullanılan özellikler fiyatları arttırır.

Haberin Devamı

İPHONE 7 İÇİN BEKLENEN TEKNİK ÖZELLİKLER

iPhone 6’nın gövdesini olabildiğince ince geliştiren ancak iPhone 6s’te yapılan donanımsal değişiklikler nedeniyle cihazı biraz daha kalınlaştırmak durumda kalan Apple, iddialar doğruysa iPhone 7 ile birlikte yeniden ince bir cihaz geliştirmeyi amaçlıyor.

Daha önce yaptığımız haberde iPhone 7’nin özel bir çipsetle geleceği ve bu çipsetin çok az yer kaplayacağını belirtmiştik. Ayrıca kulaklık girişinin kaldırılmış olmasının da cihazın ince bir yapıda olmasını sağlayabileceğinden bahsettik. Yeni gelen bilgiler iPhone 7’nin inanılmaz ince bir formda olacağına işaret ediyor. Cihazın inceliğinin 6 milimetre ile 6,5 milimetre aralığında olacağı düşünülüyor. Daha önce de söylendiği gibi cihazın donanımında küçülmeye gidilmesiyle birlikte pilin daha yüksek kapasiteli olacağı iddia ediliyor. Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Apple etkinliğinde iPhone 7’nin tüm detaylarıyla açığa çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kablosuz Şarj

Kablosuz Şarj özelliği Android cihazların bir çoğunda ve Samsung'un yaklaşan amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S6'da mevcut olacak.
Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 7'ye bir katma değer olacaktır.

Geliştirilmiş Pil Ömrü

Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.

Su geçirmez Dış Gövde

Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.