Teknoloji iPhone'a 'tepegöz' görünümünde tek lens eklenirse nasıl olur?

iPhone'a 'tepegöz' görünümünde tek lens eklenirse nasıl olur?

25.04.2021 - 09:57 | Son Güncellenme:

Apple yıllardır benzer iPhone tasarımlarını kullanıyor. Tasarımsal çizgisini çok bozmayan Apple, farklı tasarımcıların oluşturduğu farklı konseptler ile canlanıyor. Bir tasarımcı tarafından tasarlanan tepegöze benzeyen tek lensli iPhone, oldukça dikkat çekiyor.

iPhonea tepegöz görünümünde tek lens eklenirse nasıl olur

Apple günler önce bir etkinlik düzenledi ve burada elbette yeni iPhone modelini tanıtmadı ancak bir sürpriz yaparak iPhone 12 ve iPhone 12 Mini için mor rengini seçeneklere ekledi. Farklı ürünleri de tanıtan Apple'ın birkaç ay sonra da yeni iPhone serisini tanıtması bekleniyor.

Haberin Devamı

TEK KAMERALI iPHONE

iPhone 13'ün nasıl olacağına dair pek çok sızıntı ortaya çıksa da tasarımcı Laci Lacko eğer iPhone tek kameralı olsaydı nasıl olurdu? Sorusu üzerinden kullanıcılara yeni bir konsept sunuyor. DSLR kamera lensini iPhone tasarımının arkasında kusursuz şekilde yerleştiren Lacko, gerçekten de cepe sığan bir 'profesyonel kamera' konsepti oluşturuyor.

iPhonea tepegöz görünümünde tek lens eklenirse nasıl olur

Tepegözü andıran bu kamera söz konusu konseptte f/1.2 diyafram açıklığına sahip 35mm'lik bir lens olarak kurgulanmış. Bu büyük diyafram açıklığı sayesinde telefon yüksek oranda ışığı bünyesine alacağı için 'düşük ışıkta' mükemmel fotoğraflar çıkmasını sağlayacak.

Telefonların bu kadar popüler olduğu bir dönemde kamera lenslerini bu cihazlara taşımak oldukça mantıklı zira 2020 yılında yapılan bir araştırmaya göre çekilen fotoğrafların yüzde 91'i telefonlar ile çekilmiş. Geçen yıl toplamda 1.43 trilyon fotoğraf çekilmiş ve bunların yalnızca yüzde 6'sı profesyonel kameralar ile çekilmiş.