Apple iPhone'ları çökerten hata iOS 11.2.6 güncellemesiyle çözüldü

iPhone'ları çökerten hata iOS 11.2.6 güncellemesiyle çözüldü

20.02.2018 - 10:25 | Son Güncellenme:

Apple, iOS 11.2.6 güncellemesiyle iPhone'ların çökmesine sebebiyet veren kritik güvenlik açığını ortadan kaldırdı. Teluguca dilindeki özel bir karakter, iPhone'ları kitleyip, Mesajlar, Facebook Messenger, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarına erişimi engelliyordu.

iPhoneları çökerten hata iOS 11.2.6 güncellemesiyle çözüldü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde iOS 11’de yeni bir hata keşfedilmişti. Teluguca dilinde bulunan özel bir karakterin cihazlara gönderilmesi, iPhone'ların çökmesine ve iOS’teki Mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine neden oluyordu. Apple, iOS 11.2.6 güncellemesiyle iPhone'ların çökmesine sebebiyet veren kritik güvenlik açığını ortadan kaldırdı.

iOS 11.2.6, iPhone’da olağandışı kapanmalara yol açan ve Mesajlar, Facebook Messenger, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına erişimi engelleyen tüm hataları gideriyor. 41.5 MB boyutundaki güncelleme bunun dışında bazı iyileştirme ve hata düzeltmelerini de beraberinde getiriyor.

iPhoneları çökerten hata iOS 11.2.6 güncellemesiyle çözüldü

Apple yayınladığı watchOS, tvOS ve macOS güncellemeleriyle de söz konusu hatanın bu platformlarda giderilmesini de sağladı.

Haberin Devamı

Güncellemeyi yapmadıysanız bir an önce cihazlarınıza indirip, yapmanızı öneriyoruz.