Teknoloji İşte Kapanan Hotmail ve Özellikleri…

İşte Kapanan Hotmail ve Özellikleri…

13.01.2014 - 13:49 | Son Güncellenme:

Hotmail yayında olduğu zamanlarda rakiplerini hep geride bıraktı.

İşte Kapanan Hotmail ve Özellikleri…

Msn Messenger ile başlayan sohbet yolculuğu Windows Live Hotmail ile devam etti. Ardından kapanan Hotmail yerini Outlook'a bıraktı...

Hotmail dünyaca en ünlü e-posta hizmeti veren sistemdir. İnternet kullanımıyla birlikte çığ gibi büyüyen kullanıcı sayısına ulaşan Hotmail hizmeti zirvedeki yerini ilk günden itibaren almayı başardı. Hotmail hizmetini kullanan kişilere mesajlaşma, dosya ve resim gönderimi, veri aktarımı gibi konularda yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Kullanıcı sayısında her geçen gün artış olan Hotmail hizmeti rakiplerini açık ara farkla geride bırakmayı her zaman başarmıştır. Microsoft’un ücretsiz sunduğu bu e-posta hizmeti ile kolaylıkla bir e-posta adresi alıp anında kullanma olanağı sağlamaktaydı. Yıllardan beri internet kullanımında üst sıralarda olan Hotmail zaman zaman düşüşler yaşasa da kullanıcıları tarafından vazgeçilmeden kullanılmaya devam etti. Her ülkeden milyonlarca kullanıcıya sahip olan Hotmail, zirvedeki koltuğunu kimseye kaptırmadan liderlikte devam etmektedir.

Microsoft kendini yenileme politikası uygulayarak Hotmail sistemini değiştirme kararı aldı. Buna göre Hotmail sistemi tamamen kapatılacak, yerine Outlook sistemi kullanılmaya başlayacaktı. İnternet yenileme çalışmasına tamamlayan Microsoft ekibi 2012 yılının son günlerinde Outlook sistemini kullanıcılara sundu. Eski kullanılan Hotmail adreslerindeki tüm bilgi ve veriler yeni Outlook sistemine dizayn eden Microsoft ekibi sizlere kullanım kolaylığı sağlayarak kullanıcı sayısında artışa gitti.

Haberin Devamı

Outlook sistemi ilk kullanıma açıldığı günde 1 milyon yeni kullanıcıya ev sahipliği yaptı ve rakiplerini açık ara fark atarak zirvedeki yerini aldı. Hotmail kullanım teknikleri bakımından ilk kendi istediğiniz bir adla, özel kişisel bilgilerinizi girdiğiniz ve sizden başka birinin e-postalarınıza ulaşmasını engellemek için şifre koyduğunuz kişisel bir kullanım adı ile anında e-postayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizden başka kimsenin özel verilerinize ulaşmasını engellemek için koyduğunuz şifrenizi ve koruma bilgilerinizi unutmamanız tavsiye edilir sizden başka kimsenin kullanım imkânı olmasın diye.

Kişisel bilgilerinizi yakın çevreniz ve iş arkadaşlarınız yâda veri gönderimi yaptığınız kişiler ile arkadaş olduğunuzu göstermektedir. Hotmail güvenli dosya saklama imkânı ve yeni e-posta hizmeti olan Outlook sistemi sayesinde dosyalar ve verileriniz istediğiniz şekilde düzenleme yapabilirsiniz. Taslağa veya arşiv kısımlarına eklemek istediğiniz verileri kolaylıkla ekleme özelliğine sahip olursunuz. Hotmail kullanıcıları tarafından her gün kullanılmaktadır. İnternet ortamında en fazla kullanılan e-posta gönderim hizmeti olmaktadır.