Teknoloji Lenovo’dan 5000 mAh Bataryalı Yeni Telefon

Lenovo’dan 5000 mAh Bataryalı Yeni Telefon

12.02.2016 - 14:43 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonların en büyük sorunu olan çabuk biten batarya, Lenovo tarafından geliştirilen yeni model ile neredeyse son buluyor…

Lenovo’dan 5000 mAh Bataryalı Yeni Telefon

Mobil sektördeki en büyük problemlerden biri olarak görülen bataryalar, bildiğiniz üzere son çıkan amiral gemi modellerinde pek de iç açıcı performanslar sunmuyor. Hatta bu nedenden ötürü pek çok şirket, artık klasik hale gelen batarya teknolojisinden kurtulmak ve yeni ufuklara açılmak için önemli adımlar atmakta. Özellikle geleneksel bataryalarda kullanılan elementlerde değişiklik yoluna giderek daha fazla enerjiyi sığdırmak isteyen bu şirketler, her ne kadar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor olsa da henüz elimize kullanılabilir bir ürün sunmuş değiller. Şu anki mobil üreticiler, daha çok eldekini en üstün seviyeye çıkarmakla meşgul. Nitekim bu firmalara örnek verebileceğimiz Lenovo, Vibe P1 Turbo ile 5000 mAh gücündeki bataryanın gücünü kullanıcılar ile buluşturuyor.

Haberin Devamı

Açıklanan bilgilere göre geçtiğimiz yılın eylül ayında satışa sunulan P1, farklı bir versiyon ile tekrardan satışa sunulacak. Bu yeni versiyona P1 Turbo adını veren Lenovo, öncelikli olarak bataryanın gücünü tam 5000 mAh seviyesine çıkarmış olacak. 295 dolar civarında bir etiket fiyatı ile rafları süslemesi beklenen yeni modelin Platinum ve Gri olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olacağı belirtildi.

Şimdilik ön siparişe açılmış olan telefonda 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlük sunan ekran, Snapdragon 615 yonga seti, 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı gibi nitelikler bulunuyor. Bunların yanı sıra cihazda 13 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera özellilerinin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.