Teknoloji LG’den Yüksek Kapasiteli Altıgen Pil

LG’den Yüksek Kapasiteli Altıgen Pil

30.06.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:

LG'nin alt dallarından biri olan LG Chem, yeni yüksek kapasiteli pilini tanıttı. Moto G, Watch Urbane ya da G Watch R gibi yuvarlak saatler için geliştirilen pil, altıgen bir tasarıma sahip. Bugüne kadar kare...

LG’den Yüksek Kapasiteli Altıgen Pil

LG'nin alt dallarından biri olan LG Chem, yeni yüksek kapasiteli pilini tanıttı. Moto G, Watch Urbane ya da G Watch R gibi yuvarlak saatler için geliştirilen pil, altıgen bir tasarıma sahip. Bugüne kadar kare ya da dikdörtgen olarak tasarlanan piller, yuvarlak cihazlarda yer sıkıntısı çekiyordu. Altıgen tasarım, düz bir düşünceyle bu pillerin dört bir yanında bulunan boşlukların da doldurulmasını sağlıyor. Bu da, şarj konusunda sıkıntı çektiği bilinen akıllı saatlerin (tabi ki yukarıda da dediğimiz gibi "yuvarlak tasarımlı" olanların) uyanık kalma süresini epey artıran bir şey.

Haberin Devamı

LG Chem'in açıklamasına göre bu "epey", ekstra bir 4 saat. Altıgen olarak tasarlanan pil de, aynı kasaya yerleştirilebilecek kare ya da dikdörtgen pillere nazaran %25 daha yüksek kapasiteye sahip olabiliyor. Kısacası saat kasası içerisindeki yer çok daha verimli kullanılmış oluyor böylelikle. LG Chem'in "serbest şekilli piller" üzerine çalıştığı biliniyor. Bugün haberimize konu olan pil de bu çalışmanın bir sonucu zaten. Daha farklı bir üretim sürecinden geçirilen serbest şekilli piller, daha iyi stabilite ve enerji yoğunluğu sağlıyor. İleride, cihazların kasalarına göre piller üretilir mi bilemeyiz; ancak bu, son derece olası. LG Watch Urbane'in resmi tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.