Teknoloji LG G4, Güney Kore’de Öyle Bir Hayal Kırıklığı Yaşadı Ki…

LG G4, Güney Kore’de Öyle Bir Hayal Kırıklığı Yaşadı Ki…

18.07.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, son amiral gemi modeli G4 ile ne yazık ki umduğunu bulamadı... Son zamanlarda telefon satışları önceden tahmin edilemez oldu. HTC'nin One M9 modelinde yaşadığı...

LG G4, Güney Kore’de Öyle Bir Hayal Kırıklığı Yaşadı Ki…

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, son amiral gemi modeli G4 ile ne yazık ki umduğunu bulamadı... Son zamanlarda telefon satışları önceden tahmin edilemez oldu. HTC'nin One M9 modelinde yaşadığı düşüş ve Samsung'un geçen yılki azalan satışları buna örnek verebileceğimiz türden. Bugünse, satışları düşük seyreden cep telefonlarına bir yeni model daha katıldı; LG G4. 12 milyonluk satış barajını aşması beklenen LG G4, alınan bilgilere göre haziran ayına kadar Güney Kore'da ancak 240.000 adet satabilmiş. Ana vatanı konumunda yer alan Güney Kore, LG'nin satışları baz aldığı önemli noktalar arasında yer alıyor. Burada düşen satışlar, şirketin Dünya genelindeki performansına da yansıyabilmekte. Güney Kore'da günlük yaklaşık olarak 3.000 adet civarında satışı gerçekleşen LG G4, ne yazık ki en büyük rakibi olan Samsung Galaxy S6 modellerine yenik düştü.

Haberin Devamı

Neredeyse G4 ile aynı dönem içerisinde satışa sunulmuş olan S6 ve S6 Edge, kendi ana vatanlarında şimdiden 1.2 milyon adet satış gerçekleştirebildi. Elbette LG ve Samsung'u tek bir konu üzerinden karşılaştırmak yanlış olur fakat LG'nin beklentilerine göre bir karşılaştırma yaparsak, satışların bir hayli düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bu satışlardan sonra harekete geçmesi ve olumsuzluğu ortadan kaldırmak için adım atması beklenen LG, seriye katacağı G5 modelini daha erken bir tarihte duyurabilir. Snapdragon 820 modelli işlemci ve 4 GB RAM gibi üstün özelliklere sahip olacağı ön görülen cihazın erken bir tarihte tanıtılacağı ve haliyle öncekine göre daha erken bir zamanda satışa sunulabileceği konuşuluyor.

Yazarlar