Teknoloji LG G5 Modellerinin Bazılarında Snapdragon 652 Kullanılacak

LG G5 Modellerinin Bazılarında Snapdragon 652 Kullanılacak

01.03.2016 - 13:54 | Son Güncellenme:

Mobile World Congress zamanında duyurulan LG G5, farklı modellerinde aynı işlemciyi kullanmayacak. Aksine, Snapdragon 652’li modeller dahi yolda…

LG G5 Modellerinin Bazılarında Snapdragon 652 Kullanılacak

Güney Kore’nin teknoloji devlerinden biri olan LG, bildiğiniz üzere son yıllarda oldukça iyi bir grafik çizmekte. Hem satış hem de başarı konusunda bir hayli yükselen firma, şimdilerde geliştirmekte olduğu LG G5 modeli üzerinde yoğunlaşmış durumda. Nitekim Mobile World Congress 2016 etkinliği zamanında duyurulan ve o günden bu yana gündemi meşgul etmeye devam eden G5, şimdi ise farklı modeller ile gelecek oluşu ile haber konusu olmuş durumda. Hatta işlemci özelliklerini dahi kısıtlayacak olan LG, uygun fiyatlı bir G5 modeliyle dahi karşımıza çıkabilir.

Haberin Devamı

Piyasada dolaşan söylentilere göre LG G5, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 652 yonga setine sahip bir modele ev sahipliği yapacak. Ancak bu modelin her yerde görücüye çıkmayacağını şimdiden söyleyelim. Hatta çıkış planına baktığımızda LG’nin bu işlemciyi kullanan G5 modellerini sadece Latin Amerika’da satışa sunmak istediğini görüyoruz. Bu sayede bölge sınırlaması yapacak olan firma, bir nevi uygun fiyat politikası uygulayarak daha fazla satış elde etmiş olacak.

Latin Amerika dışında G5’in Snapdragon 820 yonga setini kullanması ve bir hayli güçlü olması bekleniyor. Qualcomm tarafından üretilen en son nesil işlemci olan 820, bir nevi G5’in gücüne güç katacak. 652 her ne kadar bu yonga setine göre düşük olarak görülse de Qualcomm’un işinde bir hayli tecrübeli oluşu güven vermekte. Yeni gelişmeler için gözünüz bizde olsun.