Teknoloji Liderlik yarışının kazananı Xiaomi oldu! Apple'ı geçti

Liderlik yarışının kazananı Xiaomi oldu! Apple'ı geçti

06.05.2021 - 15:11 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon satışlarında çok büyük bir rekabet bulunuyor. Bu rekabetin sonucu olarak markaların bazı modelleri çok daha fazla satılıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veren modeller pazarda kendine daha çok yer buluyor. İşte Avrupa pazarını baz alan bir araştırmada sıralama değişti.

Liderlik yarışının kazananı Xiaomi oldu Appleı geçti

Pazar araştırma şirketlerinden biri olan Canalys, bu yılın ilk çeyreğine yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Avrupa pazarındaki satışları ele alan araştırmaya göre Çin merkezli Xiaomi Apple'ı geçmeyi başardı ve satışlarda ikincilik koltuğuna oturdu. 

Haberin Devamı

AVRUPA'NIN EN ÇOK SATAN MARKASI HALA SAMSUNG

Yayımlanan verilere göre Avrupa'nın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi Xiaomi oldu. Liderlik koltuğunda yüzde 35 pazar payı ile Samsung oturuyor olsa da ardından Apple geliyordu. Yeni tabloya göreyse Apple yüzde 19 ile üçüncü sıraya geriledi. 

İkinci sırada yer alan Xiaomi, yüzde 23'lük pazar payı ile bizleri karşılıyor. Listenin devamında ise sırasıyla dördüncü sırada yüzde 4 ile Oppo ve yüzde 3 ile Huawei yer alıyor. Huawei yaşadığı sorun sebebiyle tedarik sorunları yaşamasına rağmen halen listede yer alıyor. 

Liderlik yarışının kazananı Xiaomi oldu Appleı geçti

Xiaomi'nin Apple'ı geçmesindeki en büyük sebep her segmente seslenen telefonları üretiyor olması. Apple'ın diğer markalara göre her yıl daha az model tanıtıyor ve bu cihazlar 'amiral gemisi' oldukları için oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Apple'ın yıllardır pazarda olmasına rağmen birinci sırada yer alamasının temel sebebi ise fiyatları olarak gösteriliyor. Yine de Samsung ve Xiaomi her bütçeden kullanıcıya seslenmesini bu noktada başarıya ulaştırıyor. 

Haberin Devamı

Bir diğer yandan Huawei, 2019 yılından bu yana önemli bir gerileme yaşıyor. Çin merkezli teknoloji şirketi ABD sorunu sebebiyle büyük bir kayıp yaşadı. Avrupa pazarında yüzde 81 oranında gerileme yaşayan Huawei, geçen yıllarda çok daha yukarıda yer alıyordu.  

Yayımlandığı kadarıyla 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel olarak 347 milyon telefon sevkiyatı yapıldı. Bu yıl satışı yapılan 347 milyon telefonun, 76 milyondan fazlası Samsung'a ait.