Oyun Lindsay Lohan, GTA 5 yapımcılarına karşı açtığı davayı kaybetti

Lindsay Lohan, GTA 5 yapımcılarına karşı açtığı davayı kaybetti

30.03.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:

Lindsay Lohan görünüşe göre Grand Theft Auto 5'e karşı hala öfkeli. New York Eyaleti Temyiz Mahkemesi, Lindsay Lohan'ın avukatlarının GTA 5 ana şirketi Take-Two'a karşı açtığı davayı kaybetti. 2013'ten beri davalarla uğraşan Lohan, bir kez daha reddedildi.

Lindsay Lohan, GTA 5 yapımcılarına karşı açtığı davayı kaybetti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Lindsay Lohan, GTA 5'te onun görünürü olarak algıladığı şey yüzünden şirketle hala kavga ediyor. GTA 5 için Lohan ve Rockstar arasındaki savaş 2013'ün sonlarında başladı ve 2014'te Lohan, Manhattan'daki Rockstar'a karşı dava açtı.

O zamanlar Rockstar, Lohan'ın sadece dikkat çekmek istediğini söyledi. Ancak Lohan'ın avukatları 2014'te şikayeti genişletti. Mart ayında bir New York hakimi davanın ilerlemesine izin verdi. Eylül ayında dava mahkemeden atıldı. Lohan'ın avukatları bir süre sonra temyize başvurdu.

Reuters'e göre, 6 Mart'ta yapılan bir oylama ile Temyiz Mahkemesi, tasvirin “kültürel yorumdan başka bir şey olmadığını” öne sürdü. Kararda “sanatsal sunumların belirsiz olduğunu, davacı olarak makul bir şekilde tanımlanamayan modern, sahilde genç bir kadının tarzının, görünüşünün ve kişiliğinin hicivsel temsili olduğunu” belirtildi.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Lohan, görüntüsünün izin alınmadan oyunun içerisinde ve reklamlarında kullanıldığını iddia ederek GTA 5'e açtığı davayı temyizi de kaybetti. Lohan, oyun karakteri Lacey Jonas'ın "görünüş ve ses gibi" özelliklerinin kendisine ait olduğunu düşünüyor.