TeknolojiMeizu’dan Dünya’da Bir İlk

Meizu’dan Dünya’da Bir İlk

14.04.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden Meizu, Dünya’nın ilk 10 çekirdekli telefonuna imza atmaya hazırlanıyor…

Meizu’dan Dünya’da Bir İlk

Üstün özellikleri düşük fiyat politikası ile buluşturan ve bu sayede oldukça güzel satışlar eden firmalardan Meizu, şimdilerde en yeni amiral gemi modeli olan Pro 6’yı satışa sunmaya hazırlıyor. Bir süre önce resmileşen telefon modeli, şimdilerde ise dünyada bir ilk olması ile gündemde. Zira ilk defa bir akıllı telefonda tam 10 çekirdekli bir işlemcinin kullanılacağına şahit olacağız. MediaTek ile çalışan ve işlemci konusunu bu firmaya emanet eden şirket, bir yandan kendi geliştirdiği teknolojileri de yeni amiral gemi modelinde kullanacak.

Haberin Devamı

Pro 6’nın özelliklerine baktığımızda, ilk göze çarpan şeyin hiç şüphesiz Helio X25 yonga seti olduğunu söyleyebiliriz. Bünyesinde 2 adet Cortex -A72 (2.5 GHz), 4 adet Cortex-A53 (2.0 GHz) ve 4 adet Cortex-A53 (1.4 GHz) olmak üzere toplamda 10 tane çekirdek bulunduran işlemci, bu sayede oldukça yüksek bir performans vaat ediyor. Buna ek olarak telefonda 5.2 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlük sunan AMOLED ekran, 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı, iki nano SIM, USB Type-C ve 2560 mAh gücünde batarya gibi özellikler de yer almakta.

21 MP Sony IMX230 kamera sensörüne sahip olan cihazın bir hayli net fotoğraflar çekebildiği bildirildi. Ön tarafında 5 MP kameranın bulunduğu ve tüm bu özelliklere sahip olan cihazın fiyatı ise 390 dolar.

Vivo V3 ve V3 Max’ın Teknik Özellikleri Belli Oldu
Yazarlar