Teknoloji Microsoft Pes Etti, ”Başlat” Butonu Geri Dönüyor!

Microsoft Pes Etti, ”Başlat” Butonu Geri Dönüyor!

14.03.2013 - 12:32 | Son Güncellenme:

Microsoft’un olmazsa olmazlarından biri olan “Başlat” butonuna Windows 8’de yer verilmemişti fakat bu butonun, yeni gelecek Service Pack güncellemesiyle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor

Microsoft Pes Etti, ”Başlat” Butonu Geri Dönüyor

İlk sürümden bu yana Windows’un vazgeçilmezi haline dönüşen “Başlat” butonu, Windows 8 ile kaldırılmış ve RT ara yüzüne bağlanmıştı. Windows kullanıcılarının alışık olduğu butonun kaldırılması, Windows 8’e geçiş yapan kullanıcıların yorumları dikkate alındığında kullanım pratikliğinin gitmesine neden olmuş.

Daha çok tablet bilgisayarlarda uyumlu çalışan ve bu yönde geliştirilen Windows 8, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanım kolaylığını biraz etkilemiş görülüyor. Yapılan araştırmaların sonucunda, orta seviye kullanıcıların programları açmak için zorluk yaşadıkları ve çok işlem yapmaktan kaçındıkları saptanmış.

Yapılan araştırmalardaki diğer bir şikayet ise Mouse’u sağ tarafa doğru yanaştırınca konsolun çıkması ve işlemlerin karışık olması. Elbette ki her Windows geliştirilmiş ve birbirinden farklı olacaktır fakat orta seviye kullanıcıların yorumları dikkate alındığında, bilgisayarı sade ve anlaşılır kullanmak istedikleri dile getiriliyor.

Her ne kadar profesyonel ve iş hayatındaki kesimde kullanılan çift ekran sayesinde bu sorun aşılsa da günlük kullanıcıların yorumları üzerine Windows 3 ay sonra yayınlanacağı iddia edilen Service Pack güncellemesiyle bu sorunu ortadan kaldıracak.