Teknoloji Microsoft, Xbox için Razer ile işbirliği yapıyor

Microsoft, Xbox için Razer ile işbirliği yapıyor

25.06.2018 - 15:26 | Son Güncellenme:

Microsoft, oyun konsolu Xbox'a klave ve mouse desteği geleceğini uzun süre önce duyurulmuştu. Şimdiyse Microsoft'un Razer ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Microsoft, Xbox için Razer ile işbirliği yapıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, Xbox One için klavye ve fare desteği geleceğini açıklamıştı ve bu sonunda gerçek oluyor. Yazılım devi, Xbox oyunlarında Chroma RGB aydınlatma desteğini etkinleştirmek için Razer ile ortaklık kurdu. Chroma, oyuncuların bir klavyede renk çeşitliliğine sahip olmasını sağlıyor ve aynı zamanda Overwatch gibi oyunlarda yetenek bekleme özelliklerini tespit etmek için de yararlı. Windows Central, Microsoft'un geliştiricilere bu yılın başlarında yapılacak destek hakkında bilgi vermeye başladı.

Razer, oyun geliştiricilerin oyunlara Chroma aydınlatma efektlerini getirmek için API'sini kullanmasına izin vermeyi planlıyor. Her şey planlandığı gibi giderse, Xbox One kullanıcıları bu yılın sonunda gelecek sonbahar güncellemesiyle bunu kullanmaya başlayacaklar.

Haberin Devamı

Microsoft, Xbox için Razer ile işbirliği yapıyor

Xbox oyuncuları klavye ve fare desteğinin eklenmesini memnuniyetle karşılasa da bazıları çok oyunculu oyunlar üzerindeki etkisini sorgulayacaktır. Microsoft, geliştiricilerin Xbox One'da klavye veya farenin bulunup bulunmadığını algılamasına izin veriyor. Böylece oyuncular benzer donanımlara sahip kullanıcılarla eşleşebilecek.

Microsoft, kablosuz dongle'lar da dahil olmak üzere çeşitli USB farelerini destekleyecek. Bluetooth ve özel fare sürücüleri başlangıçta desteklenmeyecek. Xbox kullanıcıların ne zaman klavye ve mouse desteğine sahip olabilecekleri şimdilik belli değil. Razer'ın hangi modellerine destek geleceği de henüz bilinmiyor.