Teknoloji Msvcp120.dll Hatası Çözümü Nedir? Sorunu Gidermek İçin Öneriler

Msvcp120.dll Hatası Çözümü Nedir? Sorunu Gidermek İçin Öneriler

22.07.2020 - 17:27 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kişi artık her işlerini bilgisayarlar üzerinden tamamlamaktadır. Fakat bazı programların indirilmesinde veya çalıştırılmasında hatalar oluşabilir. Sık karşılaşılan bu hatalardan birisi de msvcp120.dll hatasıdır. Peki msvcp120.dll hatası çözümü nedir? Sorunu gidermek için önerileri sizlere detaylıca açıkladık.

Msvcp120.dll Hatası Çözümü Nedir Sorunu Gidermek İçin Öneriler

Pek çok kişi bazı programlarda msvcp120.dll hatası ile karşılaşmaktadır. Bu hatalar .dll dosyalarında oluşan arızalar nedeniyle gerçekleşir. Bu arızalar sonucunda kişiler pek çok çözüm yolu aramaktadır. Çözüm yolu bulamayan kişiler ise internet üzerinden msvcp120.dll hatası çözümü ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Msvcp120.dll hatası ile karşılaşmanız durumunda uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

Msvcp120.dll Hatası Çözümü Nedir?

Bilgisayarlarda kullanılan pek çok program bulunmaktadır. Bu programların aniden kapatılması ve güncellemelerin yarıda kesilmesi sonucunda .dll dosyaları zarar görmektedir. Bunun sonucunda oluşan msvcp120.dll hatası oluşur.

Bilgisayarlara kullanıcılar yeni yüklemeler yaptıklarında ve güç kesilmesi sonucunda bilgisayarlar aniden kapanabilir. Böylece kullanıcılar msvcp120.dll hatası ile karşılaşmaktadır. Msvcp120.dll dosyası arızalandığında veya bozulduğunda kullanılan oyun veya uygulama başlatılmak istenir ise program msvcp120.dll bilgisayarınızda eksik olduğundan başlatılamıyor hatası verir. Bu hatanın çözümü için ilk olarak programı yeniden yüklemeyi deneyiniz.

Sorunu Gidermek İçin Öneriler

Msvcp120.dll hatası son zamanlarda bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı problemlerden birisidir. Bilgisayarlarda herhangi bir yükleme yapıldığında veya aniden bilgisayarların kapanması sonucunda msvcp120.dll hatası alınıyor ise ilk olarak bilgisayarı kapatıp yeniden açmak gerekir. Böylece
Windows programlarında güncelleme olup olmadığı kontrol edilebilir. Eksik güncelleme var ise güncellemeler tamamlanmalıdır.

Bu işlemlerden sonra hata devam ediyor ise kesin çözüm olarak Microsoft Visual C++ yazılımının en güncel sürümü yüklenmelidir. Gereken güncellemelerin yüklenmesi işleminden sonra sorun muhtemelen çözülmüş olacaktır. Bu işlemlerden sonra artık bilgisayarınızda msvcp120.dll hatası almayacaksınız. İşlemlerden sonra msvcp120.dll dosyası indirilip Windows dosyasına kopyalanmalıdır.