Teknoloji Mucidine basket topu fırlatan robot videosu sahte çıktı

Mucidine basket topu fırlatan robot videosu sahte çıktı

19.12.2017 - 13:44 | Son Güncellenme:

Yapay zeka destekli robotun mucidinin yüzüne basketbol topu fırlattığı viral video sahte çıktı.

Mucidine basket topu fırlatan robot videosu sahte çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu insansı robotun GIF'ini gördünüz mü? Mucidine basketbol atıyor. Mucit ise heyecanla kameraya döndüğünde topu yüzünde hissediyor. İşte bu GIF son zamanlarda viral hale geldi, ancak tamamen sahte.

Mucidine basket topu fırlatan robot videosu sahte çıktı

Video, Giso Spijkerman tarafından yönetilen ve geçen sene Vimeo'ya gönderilen "Project Helios" adlı deneysel bir kısa film. Filmin özeti ise şöyle, bilgisayar tarafından üretilen Boston Dynamics Atlas robotunun "BK371 Yapay Zeka modülü" sayesinde yaptıklarını anlatıyor.

Yanıltıcı GIF, @Scienmag Twitter hesabıyla gönderildi. Okunaklı bir bilgi kaynağı gibi görünen hesap, sürekli takipçilerini yanıltacak paylaşımlar yayımlıyor. Gördüğünüz gibi en yeni yüklemelerinin başlığı "Ve buradan robot kıyametinin nasıl başladığını görebilirsiniz" ve videonun sahte olduğunu gösteren hiçbir bilgi vermiyor.

Haberin Devamı

Humanoid robotların son zamanlarda ileriye korkunç sonuçlar doğurabileceği söyleniyor. Atlas robotun kutular arasında nasıl atlayabildiğini gördünüz mü? Ters takla da atıyor. Robotların insandan daha çevik olduğu noktaya gelidi ve bu kesinlikle korkutucu. Ama bu bir sanat projesi.