Populer Bilim NASA'nın gezegen avcısı TESS uzay aracı 'ilk ışık' görüntüsünü yakaladı

NASA'nın gezegen avcısı TESS uzay aracı 'ilk ışık' görüntüsünü yakaladı

19.09.2018 - 14:06 | Son Güncellenme:

NASA'nın gezegen avcısı TESS uzay aracı, gelişmiş kamera sistemiyle yeni görüntüler yakaladı. Görüntü TESS'in önümüzdeki iki yıl boyunca gözlemleyeceği 26 sektörden birini gösteriyor.

NASAnın gezegen avcısı TESS uzay aracı ilk ışık görüntüsünü yakaladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

NASA'nın Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) üzerindeki kameraları en net görüntüleri yakaladı. Gezegen avlayan uzay aracının dört kamerası "ilk ışık" görüntüsünü yakaladı.

TESS'in 7 Ağustos'ta 30 dakikalık süre boyunca yakaladığı tüm fotoğraf bir düzine takımyıldız gösteriyor. Aynı zamanda Küçük ve Büyük Macellan bulutlarını, Samanyolu yörüngesinde dönen iki düzensiz cüce gölü de var.

Ancak, TESS ekibi için görüntünün gerçekten önemli kısımları, potansiyel olarak daha önce bilinmeyen gezegenlere ev sahipliği yapan yıldızlar. TESS müdürü George Ricker'a göre, "Gökyüzünün güney yarım küresinin bu alanı, yer gözlemevlerinden önceki çalışmalara dayanarak gezegenleri geçtiğini bildiğimiz bir düzineden fazla yıldız içerir." dedi.

Haberin Devamı

NASAnın gezegen avcısı TESS uzay aracı ilk ışık görüntüsünü yakaladı

Görüntüler James Webb Teleskobu gibi daha gelişmiş sistemlere sahip araçlara aktarılarak, detaylı olarak taramalar yapılacak. TESS bulgularının içinden geçen ışığı ölçmek için spektroskopiyi kullanacaklar. NASA, atmosferik kompozisyonlarını, kütlelerini ve yoğunluklarını spektroskopik teknikler kullanarak bulmayı umuyor.

Bu "ilk ışık" görüntüsü, TESS'in önümüzdeki iki yıl boyunca izleyeceği 26 sektörden birini temsil ediyor. Uzay aracı, her yıl 27 gün boyunca bir sektörü gözlemleyecek.