Teknoloji NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

18.09.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

NBA 2K19, etkileyici bir basketbol oyunu. İyileştirmeler ve çok ihtiyaç duyulan MyCareer moduna sahip. 20. yıl dönümü için NBA 2K19, biraz dikkat çekici ve bir takım yeni özellikler sunuyor. Genel olarak performansa odaklanırsa oyun iyi zaman geçirmenize olanak tanıyor. Ancak biraz detayına inerseniz, sorunlar daha da netleşiyor.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Her yıl NBA 2K gelecek sezon için basketbol severleri havaya uçurmaya ve hayallerini yaşatmak için yen yollar bulmaya çalışıyor. NBA 2K19 da bu açıdan pek farklı değil. Oyundaki modlar sayesinde spordan zevk almanın bir yolu var. Maalesef mikro transferler, geçen yılki oyun gibi sorunlu bir sistemi ile başlıyor. Yine de, 2K19 basketbolun takdire şayan bir temsilcisi olmaya devam ediyor.

2K19, bir spor oyununda bulabileceğiniz en detaylı animasyonlardan biriyle, saniyede 60 kare hızında çalışıyor. Sahalar ve etkileşimli karakterlerden ponpon kızlara, sanatçılardan kalabalığı coşturan maskotlara kadar her güzel kompoze edilmiş. Topun fiziğinde çok ufak sıkıntılar var kontrolörünüzü kaybetmediğiniz sürece hiçbir şey olmuyor. Kalabalık savunmanın içinden topu aptalca geçirmediğiniz sürece yani.

Haberin Devamı

Aydınlatma efektleri bile etkileyici ve terleme sistemi de öyle. Oyunculardan fışkıran teri ekranda kolayca görebilirsiniz. Modeller hala etkileyici görünüyor.

NBA 2K19, kalbinde bir basketbol simülasyonu. Önceki oyunlarda olduğu gibi, her iki analog çubuğu ile neredeyse tüm ayak, top ve savunma manevraları kontrolünüzde. Pick-and-rolls veya pick-and-pops çizmek için basit ama araçlar da var. Ancak başarı garantili değil.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

NBA 2K19 , sesle ilgili olarak, Travis Scott tarafından elle seçilmiş güzel bir melodi seçkisi sunuyor. Burada bazı iyi seçimler var. SOB x RBE, Migos, P-Lo ve Toro y Moi gibi diğer sanatçılar / gruplarla birlikte eğlenceli vakit geçireceksiniz.
Bunun dışında ses efektleri de mükemmel. Oyunu oynarken arkadan gelen kalabalığın sesi, tezahüratlar sizi gerçekten heyecanlandırıyor. Küçük sesler, arenada oturmuş gibi hissetmenizi sağlıyor.

Zorluk potansiyeli göz önüne alındığında çok fazla kontrol sahibi olduğunuzu bilmek güzel olsa da, işler bozulduğunda hayal kırıklığı yaratabilir.

MyCareer, “kendi oyuncunu yarat” hikaye modu da geliştirildi. İlerleme sistemi daha iyi, çeşitlendirilebilir ve yükseltmeler için sürekli para istemiyor. Oyuncunun hikayesi, bu sefer biraz daha inandırıcı bir deneyim sunuyor.
Oyun ve MyCareer geliştirmelerinin ötesinde, NBA 2K19 , NBA 2K18 ile benzer özellikler taşıyor. Geçmişte gördüğümüz gibi. Ancak, basketbolun kralı olmak için devam ettiğinden, bu seri için iyi bir özellik.

Haberin Devamı

NBA 2K19’un oynanış ayarlarının tümü, gerçeğe daha yakın bir deneyim sunmaya yakın. Bu, en yetenekli ve disiplinli olanları ödüllendiren daha sıkı bir oyuna simülasyonuna yol açıyor.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

Sahaya ayak bastığınızda, fark edeceğiniz ilk şey yeni skorbord. Yeni Takeover özelliğiyle MyPLAYER'ınızın potansiyelini zorlayabilirsiniz. Bu özelliğin oyuncunun temel özelliklerini artırabileceği veya azaltabilme potansiyeli var. Bir keskin nişancı (üçlükçü de diyebilirsiniz) ile üst üste birkaç atış yaparsanız, bir sonraki atış yapma şansını daha da artırmak için Takeover almayı etkinleştirebilirsiniz. Yanlış yaparsanız oyuncunun yanında soğuk olduğunu belirten bir kar tanesi simgesi görünüyor. Pas verme, adam geçme, savunma, rebound gibi önemli alanları etkileyen, dokuz adet Takeover modeli var. Bazı yıldız oyuncuların da çok sayıda Takeover yeteneği var. Bu yeni özellik büyük bir oyun değiştirici olmasa da, NBA oyuncuları ritim elde ettiklerinde, tam anlamıyla oyunların üstesinden gelebiliyor.

Haberin Devamı

Takeover oyuna büyük katkı sağlasa da, başka önemli özellikleri de var. Hem hücuma hem de savunmaya yapılan ikilem daha iyi ve sonuçta adil bir deneyim yaratmaya yardımcı olur. Oyun planı oluşturmadan veya oyun oynamadan AI savunmasına karşı önlem almak çok daha zor. Önceki sürümlerde, bire bir durumlarda defansa, yardıma kolayca adam çağırabilirdiniz. Şimdiyse kahraman olmaya çalışırken daha sık kapatılıyorsunuz.

Atış ölçerin rengi oyuncu ile birlikte çeşitli konumlarda değiştirilebilir ve yerleştirilebilir. Atış ölçer, layup’lar da dahil olmak üzere tüm atışlarınızda sizinle kalıyor. Her bir yerleştirme animasyonu farklı bir zamanlamaya sahip olsa da, dikkatli değilseniz açık pozisyonları kaçırmanız mümkün.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

Savunma konusunda, daha iyi yardım sağlayan AI ile bile daha dikkatli olmanız gerek. Topla kalmak için tetik düğmelerini kullanmak eskisi kadar kolay değil. 2K19'da her atışa elle müdahale etmeniz gerekiyor. Topla fake atanlar yüzünden oyuncunun şuta ne zaman çıkacağını tahmin etmeniz zor. Zamanında harekete geçirmezseniz, hücum ekibi rahatlıkla sayı alabilir.

Haberin Devamı

NBA 2K19'un gerçekçiliğe odaklanması ilk bakışta biraz zor, ancak tüm değişikliklerin daha iyi olduğunu anlamak için sadece birkaç oyun oynamanız gerekiyor. Canlı oyuncu animasyonları, daha gerçekçi görseller ve daha dengeli bir oyun deneyimi ile NBA 2K19, tüm oyunların karmaşık manevralarını öğrenmenizi sağlayan inanılmaz derecede ödüllendirici bir basketbol oyunu.

Yıllar boyunca MyCareer'daki isimler korkunç hikayelere sahip oldu. Örneğin, geçen yılki hikayede DJ adındaki karakterimiz, 2K ve Jordan'ın düzenlediği sokak basketbolu turnuvasına katılıyor ve orada NBA takımlarının dikkatini çekiyor. Oradan NBA’e gidiyor vs… Neyse ki, NBA 2K19’un hikayesi çok daha inandırıcı.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

Yarattığınız oyuncu, kariyerine Çin'de başlıyor ve nihayetinde NBA'ye gidiyor. Yol boyunca, rekabet artıyor, ilişkiler kuruluyor ve bir takım oyuncusu olmayı öğreniyorsunuz. - Çin'deki bölümlerin otantik Mandarin diyaloğu ve yorumu içerdiğini belirtmek gerekir

MyCareer'in ilk birkaç saati için, öyküye Anthony Mackie, Haley Joel Osment, Michael Rapaport gibi isimler harika bir şekilde işlenmiş cutscene’ler ile eşlik ediyor. Bu cutscene’ler, üretim değerleri açısından öncekilere göre oldukça uzun ve dikkate değer ölçüde daha iyi. Konuşmalar, daha önceki oyunlardan bir adım ileride ve gerçekten komik diyaloglar var.

Oyunda birkaç saat sonra NBA'ye varıyorsunuz. Kaliteli diyaloglar ve cutscene’ler kayboluyor. NBA 2K19’da The Neighborhood yani mahallemiz de daha derli toplu. Merkezi alanla gereksiz olanlar ortadan kaldırılmış. Çok fazla uğraşmadan pratik bir biçimde aradıklarınızı bulabiliyorsunuz.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

MyCareer'daki en anlamlı değişiklikler, ilerleme sistemi ile ilgili. Ek faaliyetler, sponsorluklar ve genel olarak daha serbest VC dağıtımı sayesinde, karakterinizin sanal para kazanma süreci yavaş olmuyor. Aynı zamanda, 2K18'de MyCareer'ın en sinir bozucu yönü olan para için yalvarıyormuş gibi hissettirmiyor. Tabi ki, gerçek para harcayarak çok daha hızlı bir şekilde daha yüksek bir dereceye ulaşabilirsiniz. İlerleme ayrıca güncellenmiş bir rozet sisteminden yararlanarak her antrenmanın hangi beceriye doğru gittiğini size özel olarak söylüyor.

Spor fanatikleri günümüzde o kadar çok içeriğe sahipler ki, her mod için her yıl önemli değişiklikler yapmak neredeyse imkansız görünüyor. NBA 2K19 bu modele yabancı değil.

Franchise modu hala her zamanki gibi derin ve özelleştirilebilir. Ancak MyCareer'da görülen yaşam kalitesi iyileştirmelerine sahip değil. MyGM neredeyse tamamen aynı, korkunç hikayeye kadar. Geçen yıl tanıtılan MyGM, MyLeague modunun menajerlik anlamında daha fazla detaylandırılmış hali. Daha çok işin yönetim kısmıyla ilgilenen oyunculara hitap ediyor. Kendi franchise'ınızı oluşturmak istiyorsanız, MyGM hala takım logolarından sahaya kadar her şeyi değiştirmek için güçlü araçlara sahip.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

EA Sports 'Ultimate Team'e benzer kart toplama fantezisi modu MyTeam, yanal bir hareket gibi hissettiriyor. MyCareer her fırsatta para sormaktan kısmen ayrılmış. Sonuç olarak sizden hala para talep ediyor. Sanal para kullanmadan ilerlemek ve iyi bir takım oluşturmak gerçekten zor. Yeni paketler için yeterli oyun içi para kazanmak zahmetli bir süreç. Rekabetçi bir şekilde oynamak isteyenler için hala derin bir oyun modu olsa da, mikro-işlemlere çok fazla önem verilmemesini diliyorum.

2K19, Blacktop ve 2KU ile tamamlanmış. Blacktop, sokak topu becerilerinizi 1’e 1 veya 5’e 5 eşleşmelerle göstermenizi sağlıyor. 2KU ise size oyunun kontrol ve özelliklerini öğretiyor. Bunlar serinin yeni eklemeleri değil ama birkaç yıldır 2K oynamadıysanız, bunlar havalı ve önemli modlar.

Tüm bunlar bir kez daha, NBA2K'nın mükemmele yakın bir basketbol simülasyonu olduğunu kanıtlıyor. 2K19, daha rafine ve gerçekçi bir oyun, aynı zamanda bazı dengeler hücum ve savunmaya getirilmiş. MyCareer hikayesi çok gelişti ve ilerleme sistemi, önceki jenerasyonlara göre biraz daha iyi. Paketin geri kalanı, daha önce gördüğümüz şeyleri yansıtıyor olsa da, genel olarak, bu belirgin gelişmeler, 2K19'a karşı cephe almayı zorlaştırıyor.

NBA 2K19 inceleme: Her zamankinden daha gerçekçi basketbol oyunu

NBA 2K19’a daha iyi bir alternatif var mı derseniz yok. Oyun, şu an piyasadaki en iyi basketbol simülasyonu. Bunun yanında dört derin oyun modu ile NBA 2K19, 100 saatin üzerinde kendini oynattırabilir. NBA 2K18'iniz olsa bile, 2K19 yükseltmeye değer.

Dört platform için satışa sunulan NBA 2K19’un standart sürümü dışında birçok ekstra avantaj içeren 20th Anniversary Edition sürümü de bulunuyor. Standart sürümün PC fiyatı 199 TL, PS4 fiyatı 319 TL ve Xbox One sürümü 320 TL. 20. yıl özel sürümünün fiyatı ise PC için 340 TL, PS4 için 449 TL ve Xbox One için 449,50 TL.

ARTILARI

  • Daha iyi hücum / savunma dengesi
  • MyCareer hikayesi inandırılabilir
  • Basitleştirilmiş The Neighborhood kurulumu
  • Çekirdek NBA 2K mekaniği zorlu ve ödüllendirici
  • Seçim için bol oyun modları
  • MyCareer hikayesinde harika seslendirme performansları

EKSİLERİ

  • MyGM hikayesi iyi değil
  • MyTeam hala para koparma hissi veriyor
  • Bazı senaryolarda yavaş oyuncu hareketi
  • MyCareer'daki anlatım bir süre sonra monotonlaşıyor