Teknoloji Nexus Neden Pixel Oldu?

Nexus Neden Pixel Oldu?

05.10.2016 - 17:17 | Son Güncellenme:

Dün San Francisco da yapılan etkinlikle gün yüzüne çıkan, Google markasının yeni telefonları olan Pixel ve Pixel XL kullanıcıların beğenisine sunuldu. Nexus neden Pixel oldu sorusu ise herkesin kafasını meşgul ediyor

Nexus Neden Pixel Oldu

Uzun süredir dedikoduları süren ve Google’ın kendi ürettirdiği saf android cihazların isminin değişeceği bilgisi dün net olarak cevaplandı. Peki, Nexus neden Pixel oldu?

Haberin Devamı

Aslında Google uzun bir süredir kendi ürettirdiği cihazlarında Google isminin bulunmasını istiyordu. Ancak bildiğiniz gibi daha önce Nexus üretimini yapan Lg ve Huawei gibi markalar Google’ın Nexus markasının yanında kendi logolarını ve isimlerini de kullanıyorlardı. Dolayısıyla tüm sıralamalarda ve tanıtımlarda üretici marka Google’ın Nexus markasının önüne geçiyordu. En son Nexus üretimini yapan ve şu ana kadar ki en güçlü Nexus telefon olan Nexus 6P üretimi de Huawei tarafından yapılmıştı.

Chromecast Ultra Satışa Sunuldu

Ancak Google, bundan sonra üreteceği ürünlerde Google’ı temsil eden “G“ logosunu kullanmak istediğini ve üretici markanın isminin ürünlerinde basılı olarak gözükmek istemediğini iş ortaklarına bildirdi. Bu durum Huawei gibi bazı iş ortaklarında olumlu karşılanmadı ve en son Nexus üretimini yapan Huawei ile anlaşma sağlanamamış oldu.

Haberin Devamı

Google, bu süreçten sonra sürdürdüğü partner arayışında HTC ile anlaşarak yola devam etme kararı aldı. HTC’ nin yeri Google için ayrıydı. Çünkü, ilk android akıllı telefon da HTC tarafından üretilmişti. Gerekli anlaşmalar yapıldıktan sonra Google, üretimden yazılıma markanın tüm sorumluluğunu üzerine aldığını göstermek için Google markası adı altında Pixel ismini duyurdu. Daha önce Pixel-C Chrome tabanlı bilgisayarı ürünü olan Google, akıllı telefonlarında da aynı ismi tercih etmiş oldu.

Dün yapılan etkinlikte ise, Google kendisini temsil eden “G” logosunu Pixel ismi ile adlandırdığı telefonları ile birlikte, Google Home, Chromecast Ultra, Daydream View gibi ürünlerin hepsinde kullandı.

Yeni iPad Pro tabletler için 2017'yi bekleyin

Nexus ismi şimdilik rafa kaldırılmış olarak gözükse de, etkiliyici vurgusu ve kendine özel olan kitlesi sebebiylem Google tarafından tekrardan gündeme gelebilir. Önümüzdeki yıl tanıtılacağı tahmin edilen, Android ve Chrome işletim sistemlerinin bileşimi olan ve Andromeda işletim sistemi ile Nexus markası tekrar gündeme gelebilir.

Yazarlar