Oyun Nintendo Switch hacklendi

Nintendo Switch hacklendi

03.01.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

Oyun konsolları içerisinde yer alan "Nintendo Switch" hacklendi. Böylece korsan oyunların Nintendo Switch'te oynanması mümkün olabilecek.

Nintendo Switch hacklendi

Dünyanın önde gelen oyun konsollarından olan Nintendo Switch'in kısa süre önce hacklendiği haberleri duyulmaya başlandı. Bu haberler kısa süre içerisinde sosyal medyada yayılarak gündem oldu. Bir araştırmaya göre Dünya genelinde en çok istenen yılbaşı hediyeleriden biri olarak kabul görmüş olan Nintendo Switch hack'lenmesi bazı kesmi sevindirdi. Oyun konsolonun hacklenmesi bazı ücretli oyunları ücretsiz olarak oynama ve korsan içerikleri rahatlıkla oynatma özelliği kazanmasına neden olduğu ya da olacağı şeklinde bir duyumuda beraberinde getirdi. Almanya'da gerçekleşen bir hacker konferansında hacker'lar konsolda bulunan özel Nvidia Tegra çipinin bir açığını kullanarak Nvidia mühendisleri ve geliştiricilerinin kendileri için açık bıraktıkları arka kapıdan girdiler.

Haberin Devamı

Oyun konsoluna yapılan hack işlemi canlı olarak kaydedildi ve internette yayınlanmıştı. Hack'in nasıl gerçekleştirildiğini gösteren video internetten kaldırıldı, ancak eğer konsolunuzu hack'lemek istiyorsanız firmware'sinin 3.0'ten yüksek olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor ibareleride form sitelerinde yayılmaya devam ediyor. Yani hack'i gerçekleştirene kadar sistem güncellemelerinden kaçınmanız ve içinde firmware 3.0 bulunduan Pokken Tournament DX kartını saklamanızda fayda var. Hackerlar kendi "ev yapımı" launcher yazılımını geliştirirse bu önlemler sayesinde hazır olacaksınız.

Tabii ki konsolu hacklemenin bilmeniz gereken birkaç riski de bulunuyor. Eğer cihazınız arızalanırsa, hack'lenmiş olduğu için garanti dışına çıkmış olacaktır, bu da tamir hizmetinden ücretsiz faydalanmayı imkansız hale getiriyor.Ayrıca konsola yabancı yazılımlar yüklemek performansı düşürebilir, gizliğinizi ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Nintendo daha önceki konsollarında hacker'lardan ve ev yapımı yazılım topluluklarından çok çekti. Wii ve Nintendo DS'nin kolayca hack'lenmiş olması, Switch için ekstra önlemler alınabileceği anlamına geliyor.