Teknoloji Nokia 7'ye Android Oreo 8.1 güncellemesi geldi

Nokia 7'ye Android Oreo 8.1 güncellemesi geldi

14.05.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon sektörüne Android ile birlikte geri dönen Nokia, geçtiğimiz yıl HMD Global tarafından tanıtılan Nokia 7 için kullanıcıları sevindirecek yeni bir haber getirdi. Firmanın önde gelen akıllı telefonu Nokia 7, Android 8.1 Oreo güncellemesine sahip oldu. Üstelik diğer modellerde henüz böyle bir durum söz konusu değil.

Nokia 7ye Android Oreo 8.1 güncellemesi geldi

Akıllı telefon sektörüne Android ile birlikte geri dönen Nokia, yeni modellerini çıkarttığından beri zamanında güncellemeler göndermeye son derece özen göstermeye başladı.

Haberin Devamı

HMD Global, geçtiğimiz yılın ekim ayında Nokia 8'in yarı fiyatına satılan Nokia 7'yi tanıtmıştı. Firma kullanıcılarına Android 7.0 güncellemesiyle sunulan telefonla ilgili yeni müjdeyi verdi.

HMD Global, Nokia 7'ye Android 8.1 Oreo güncellemesi dağıtmaya başladı. Diğer büyük modeller daha Anroid Oreo 8.0'ı alamazken Nokia 7, 8.1 güncellemesine sahip oldu.

Türkiyede henüz satışı olmayan cihazın Android 8.1 Oreo güncellemesi ancak yurt dışından telefonu satın almış kullanıcılar için geçerli olacak. 700 MB boyutundaki güncellemeyi telefonunuza yükleyebilmeniz için 1,4 GB’lık boş depolama alanına sahip olmanız gerekiyor

Peki Android 8.1 Oreo güncellemesi Nokia 7'ye neler getirecek?

  • Android 8.1 Oreo ile birlikte çift SIM 4G VoLTE ve yüz tanımayla kilit açma özellikleri geliyor.
  • Otomatik siyah ve beyaz temalar, arama menüsü için arama barı ve Bluetooth ile bağlı cihazlar için pil göstergesi Android 8.1’in sunduğu diğer yenilikler arasında görünüyor.
  • Güvenlik anlamında Mayıs ayı güvenlik paketi de yerinde olacak. Güncellemeyi yapacakların kamera ayarlarının sıfırlanacak olmasına dikkat etmesinde fayda var.

HMD Global, akıllı telefon sektöründe önemli bir oyuncu olmaktan uzak olsa da Android Oreo güncellemeleriyle ön plana çıkmayı başarıyor.