Teknoloji O Dünyanın En Pahalı Çizgi Romanı!

O Dünyanın En Pahalı Çizgi Romanı!

27.08.2014 - 09:13 | Son Güncellenme:

“Sakla samanı gelir zamanı” Atasözü’nün bir ispatı daha eBay’da yaşandı. Sadece bir çizgi roman eBay’da 3,2 milyon dolara alıcı buldu.

O Dünyanın En Pahalı Çizgi Romanı

Kolleksiyonlarlerin ve çizgi roman hayranlarının peşinden koştuğu Action Comics No:1 namı diğer Superman’in ilk sayısı eBay üzerinden satışa sunularak bir rekora daha imza atıldı. Bir çok ilginç satış hikayesine sahne olan eBay bu sefer de dünyanın en pahalı çizgi romanının satıldı platform olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

1938 yılında basılan Action Comics no:1’i senelerce kusursuz bir şekilde dış faktörlerden korumayı başaran Darren Adams aslında daha önceden de benzer bir olayla gündeme oturmayı başarmıştı. 2011 yılında aynı çizgi romanın bir başka kopyasını 2,16 milyon dolara satan kolleksiyoner bu seferki satışta eldi ettiği parayı kendisinin bile beklemediğini açıkladı.

eBay üzerinden en çok aranan çizgi romanlar arasında yer alan Süperman’in ilk sayısı için 1 milyon dolar’dan açık arttırmaya başlanırken sadece 50 tane olan orijinal baskının değeri de böylece bir kademe daha yükselmiş oldu.