Teknoloji Ölümsüzlük Tartışmaları Sanal Aleme Taşındı…

Ölümsüzlük Tartışmaları Sanal Aleme Taşındı…

14.12.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

NASA, insanlardan bilinen bir gerçeği saklıyor mu? 999 sene hayatın gerçek olduğu ve bunun da NASA tarafından bilindiği söyleniyor. Fakat bu açıklanmıyor. Aynen WHO tarafından bilinen MS hastalığının nedeninin açıklanmadığı...

Ölümsüzlük Tartışmaları Sanal Aleme Taşındı…

NASA, insanlardan bilinen bir gerçeği saklıyor mu? 999 sene hayatın gerçek olduğu ve bunun da NASA tarafından bilindiği söyleniyor. Fakat bu açıklanmıyor. Aynen WHO tarafından bilinen MS hastalığının nedeninin açıklanmadığı gibi… Facebook, Twitter hesabım ne olacak? Günümüzün son modası “sanal ölümsüzüğü” elde etmek. Bu konu özellikle son birkaç senedir yaşanan bir tartışma. İnsanlar, “Ben öldükten sonra Facebook, Twiiter hesabımın hali ne olacak?” diye soruyor. Bazı insanlar öldükten sonra sanal hayatlarının devam etmesini istiyor. Bu beklenti de bazı şirketlerin sanal ölümsüzlük hizmetini vermeye itti.

Haberin Devamı

Ahlaki tarışmaları beraberinde getirdi Bu amaçla yayınlanan bir haberde, sanal ölümsüzlük şirketlerinin kişiler öldükten sonra bile sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam ettikleri belirtiliyor. Kişinin hayattayken yaptığı paylaşımlarla birebir haberler yayınlanıyor. Kişi hayattayken kaydettiği ses ve görüntülerin uygun zamanlarda yayınlanması hedefleniyor. Öyle ki bu süre 999 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu amaçla kurulan bir şirket şimdiden 30 bin kişiden başvuru almış bile. Bu durum beraberinde tartışmaları da getirdi. Bakalım önümüzde seneler sanal ölümsüzlük hangi noktalara varacak?