Teknoloji Özel Numara Nasıl Engellenir? Arama Gizli Numaralara Nasıl Kapatılır?

Özel Numara Nasıl Engellenir? Arama Gizli Numaralara Nasıl Kapatılır?

24.05.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

Pek çok insan mutlaka cep telefonuna gelen gizli numara ile karşı karşıya kalır. Tabii bu numaralar genelde tehlikelidir ve uzak durmak gerekir. Peki özel numara nasıl engellenir? Arama gizli numaralara nasıl kapatılır? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Özel Numara Nasıl Engellenir Arama Gizli Numaralara Nasıl Kapatılır

Her insan telefonuna gelen numarayı bilmek ve kimin aradığını öğrenmek ister. Ancak bazen özel numaralar üzerinden arama yapılır. Böyle numaraları almamak ve görmemek için yapılması gereken basit bir yöntem bulunmaktadır. Uygulanacak olan yöntem sayesinde artık arama gizli numaralara kapatılır ve bir daha böyle bir numara ile karşı karşıya kalınmaz.

Haberin Devamı

Özel Numara Nasıl Engellenir?

En çok araştırılan ve internet üzerinden merak edilen konular arasında özel numara nasıl engellenir sorusu geliyor. Gizli numaralardan gelen çağrıları engellemek ve bunların önüne geçebilmek için basit bir yöntem bulunuyor. Bunun için, ‘253#’ yazarak telefon üzerinden arama yapmak yeterlidir. Böylece gizli numaralardan gelen aramayı engelleme servisine bağlanılır. İstenilen bilgi talep edilir ve bu sayede özel numaralardan gelen gizli numaralar engellenir. Telefon ekranına gelen ilgili bilgilendirme sayesinde, artık cep telefonu için özel numara engellemesi sağlanmış olur.

Arama Gizli Numaralara Nasıl Kapatılır?

Aramaların gizli numaralara kapatılması için her birey kendi GSM operatörü üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilir. Bazı operatörler cep telefonu üzerinden aramak için bir numara sağlar. Bu numara üzerinden talep istenir ve böylece gizli aramalara telefon kapanır. Aynı zamanda farklı operatörler arama kısıtlama servisi sunar.

Haberin Devamı

GSM operatörlerine bağlı olarak değişkenlik gösteren bu servisler sayesinde, kolayca ve kısa bir süre içerisinde aramalar özel numaralara kapatılabilir. Böylece bir daha hiç kimse o numarayı, kendi numarasını saklamak suretiyle arama gerçekleştiremez. Bu da yabancı ve bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engeller.