Teknoloji PC ve Mac için Google Drive uygulaması Mart ayında kapatılacak

PC ve Mac için Google Drive uygulaması Mart ayında kapatılacak

08.09.2017 - 10:14 | Son Güncellenme:

Google, masaüstü için artık yaşlanan Google Drive uygulamasının kullanımdan kaldırılacağını açıkladı. Google bir blog yazısında desteğin 11 Aralık'ta kesileceğini ve uygulamanın 12 Mart 2018 itibariyle tamamen kapatılacağını belirtti.

PC ve Mac için Google Drive uygulaması Mart ayında kapatılacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, PC ve Mac için Google Drive uygulamasının 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle artık desteklenmeyeceğini ve 12 Mart 2018 itibariyle de tamamen kapatılacağı açıkladı. Drive uygulamasını kullanmakta olan kullanıcılar Ekim ayı itibariyle uygulamanın kaldırılacağına dair bildirimler almaya başlayacak. Firma kullanıcıları bireysel ya da işletme kullanıcısı olmak üzere iki kategoride mevcut olan yeni alternatiflere yönlendirecek.

Google'ın, artık verilerinizi yedeklemek veya buluttaki dosyalara erişmek için iki yeni yazılım aracı var. Hem Google Drive hem de Google Fotoğraflar uygulamalarının yerini tutan, kapsayıcı bir tüketici uygulaması olan Yedekle ve Eşleştir (Backup and Sync) var. Aslında bu, Drive ile aynı işlevleri sunuyor ve aynı şekilde çalışıyor.

Haberin Devamı

İşletme tarafında, Google, "doğrudan bilgisayarınızdan gelen tüm Google Drive dosyalarınıza" erişim sağlarken, yerel sürücünüzde yerden tasarruf sağlayan Drive File Streamer'ı devreye soktu. Çok daha zarif ve entegre bir yaklaşım. Drive File Streamer ile ilgili "Zaman alan dosya senkronizasyonu ve disk alanı ile ilgili kaygılardan vazgeçin" deniliyor.

Uygulamalar arasında bazı farklılıklar tabii ki de var. Her ikisi de diğerinin yapamayacağı bir veya iki şey yapabilir, bu nedenle hangisinin daha iyi olduğunu görmek için Google'ın yardım sayfalarına göz atabilirsiniz. Çoğu insan için Yedekle ve Eşleştir seçeneği ideal olsa da, daha çok işlem yapan kullanıcılar uygulamanın NAS sürücülerine destek vermeyişinden şikayetçi.