Teknoloji Pirate Bay'in Kurucusu Takip Edilemez Mesaj Uygulaması Yaratıyor

Pirate Bay'in Kurucusu Takip Edilemez Mesaj Uygulaması Yaratıyor

19.08.2013 - 15:45 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem'de bu hafta teknoloji dünyasındaki popüler haberleri izleyebilir ve gündeme dair fikir sahibi olabilirsiniz.

Pirate Bayin Kurucusu Takip Edilemez Mesaj Uygulaması Yaratıyor

Haftanın Popüler Teknoloji Haberleri

Haberin Devamı

1 - LG'den Dünyanın En İnce Full HD LCD Ekranı

Son dönemlerde akıllı telefon dünyasında başarılı ürünleri ile öne çıkan LG, yeni amiral gemisi modeli LG Optimus G2'de kullanacağı 2.2 mm kalınlığındaki Full HD çözünürlükte görüntü verebilen LCD ekranını tanıttı.

2 - Android Jelly Bean Sonunda Liderliği Ele Geçirdi

Uzun süredir Android işletim sistemi piyasasında en çok kullanım oranına sahip olan sürüm Android 2.3 Gingerbread idi ancak Android 4.1 ile başlayan Jelly Bean furyası sonunda liderliği ele geçirdi ve en çok kullanım oranına ulaştı.

3 - Pirate Bay'in Kurucusu Takip Edilemez Mesaj Uygulaması Yaratıyor

Son günlerde pek çok devletin ve özel kuruluşun kullanıcıların gizliliğini ihlal etmesi ve iletişimleri takip etmesi nedeniyle yaşanan güven problemi insanların tedirgin olmasına neden oluyor. The Pirate Bay'in kurucu ortaklarından Peter Sunde, ne kendileri ne de başkaları tarafından asla takip edilemeyecek bir mesaj uygulaması hazırladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

4 - Samsung, Tizen Uygulaması Geliştirenlere Para Dağıtıyor

Samsung'un Android'e olan bağımlılığını azaltabilmek ve kendi mobil işletim sistemi alternatifini ortaya koyabilmek için Intel ortaklığı ile geliştirdiği Tizen işletim sistemine uygulama geliştirmek isteyen geliştiriciler için büyük maddi ödüller dağıtılıyor ve motivasyon sağlanması amaçlanıyor.

5 - AMD Radeon HD 9000 Serisi Ekran Kartlarını Ekim'de Piyasaya Sürüyor

AMD'nin 8000 serisi ekran kartlarının üretimini geciktirmesinin altından 9000 serisi için yapılan çalışmalar çıktı. Ekim ayında AMD Radeon HD 9970 ekran kartını piyasaya sürmeyi hedefleyen AMD, bu tarihi Battlefield 4 oyununun çıkışına denk getirmeye çalışarak kartın satışlarını yükseltmeyi planlıyor.

6 - Apple En iyi iOS Oyun ve Uygulamalarını Ücretsiz Yaptı

Apple geçtiğimiz hafta uygulama mağazasının 5. yılını kutlarken hazırlamış olduğu 5 yıllık zaman çizelgesinde yer verdiği olaylardan en çok dikkat çekeni bu yıl içerisinde ulaşılan toplam 50 milyar uygulama indirme sayısıydı. 5.yıl kutlamaları şerefine nasıl bir sürpriz yapacağı merakla beklenen Apple sonunda uygulama mağazasında bulunan en iyi oyun ve uygulamalar listesinden belirlediği oyun ve uygulamaları ücretsiz yaparak kullanıcılarını sevindirdi.

Haberin Devamı

7- Vine Instagram'a Cevap Veriyor!

Twitter'ın kısa video servisi Vine bir süre önce Instagram'ın video servisi karşısında kaybettiği itibarını geri kazanmak için bir takım değişiklikler uygulayacak. Değişikliklerin en önemlisi “Revining” özelliği.

8- Apple 5 Yılın En Çok Satılan ve İndirilen iOS Uygulamalarını Açıkladı

App Store'un 5. yılını kutlayan Apple son 5 yılın kullanım istatistiklerini yayınladı. Apple bu istatistiklerde en çok satın alınan ücretli uygulamalarla en çok indirilen ücretsiz içerikleri listeliyor.

9-Angry Birds Star Wars'ın iPhone ve iPad Versiyonları Artık Ücretsiz

Rovio daha önceden ücretsiz hale getirdiği Angry Birds ve Angry Birds Space oyunları gibi Angry Birds Star Wars'ı da iPhone ve iPad için ücretsiz indirilebilir hale getirdi.

10 - Nokia Lumia 1020 Resmen Tanıtıldı

Haberin Devamı

Nokia, 41 megapiksel kameralı EOS kod adlı yeni amiral gemisini New York'ta gerçekleşen Nokia Zoom Reinvented etkinliğinde resmen duyurdu. PureView teknolojisini kullanan 41 megapiksellik kamerası ile dikkat çeken Lumia 1020, siyah, beyaz ve sarı renk seçenekleri ile 26 Temmuz'da Amerika'da satışa sunulmaya başlanacak.

11 - SanDisk'in Ultra Hızlı Hafıza Kartları Satışta

SanDisk, mobil cihazlar için özel olarak tasarlanmış yeni SanDisk Extreme Micro-SDXC kartları duyurdu. Yüksek hızda okuma ve yazma hızı sunan yeni Extreme kartlar, suya, x-ışınına ve darbelere karşı dayanaklı olmaları ile dikkat çekiyor.

12 - Google Tüm Android Cihazlarını Etkileyen Açığı Kapattı

Google, Bluebox Güvenlik Şirketi tarafından açığa çıkarılan, Android cihazlarını etkileyen güvenlik açığı için harekete geçti. Uzun süredir varlığı sürdüren güvenlik problemini gidermek için yama yayınlayacağını söyleyen Google, milyonlarca Android kullanıcısının endişelerini giderecek.

13 - Lenovo'nın Haswell İşlemcili İlk Ultrabook'u Geliyor

Haberin Devamı

Son zamanlarda birbirinden yenilikçi ürünleriyle kullanıcıların karşısına çıkan Lenovo, Intel'in Haswell işlemcisini kullanan ilk Ultrabook modelini piyasaya sunmaya hazır. Çinli üreticinin ThinkPad T440S adını verdiğini yeni Ultrabook'u şirketin resmi web sitesinde kendini gösterdi.

14 - Nokia Windows RT Tabletinden Vazgeçti

Nokia'nın Windows RT tablet üzerinde çalıştığı söylentisi boş çıktı. Nokia, müşterilerine tam Windows 8 deneyimi yaşatmak için RT tablet üretiminden vazgeçti.

15 - Windows 8.1 RTM Ağustos'ta Geliyor

Microsoft, kısa süre önce tanıttığı Windows Blue kod adlı işletim sisteminin nihai sürümünü PC üreticilerine göndermeye hazırlanıyor. Worldwide Partner Konferansı'nda konuşan Tami Reller, Windows 8.1 RTM sürümünün Ağustos ayı sonunda dağıtılacağını doğruladı.